Už Baltrušių bendruomenės vairo – naujas pirmininkas

zukauskas eugenijus
Naujasis Baltrušių bendruomenės centro pirmininkas Eugenijus Žukauskas viliasi, kad tarybos nariai atsižvelgs į bendruomenės prašymą ir pastato neparduos. D. Pavalkio nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusį šeštadienį į visuotinį-ataskaitinį susirinkimą rinkosi Baltrušių bendruomenės centro nariai, kurie bendruomenės vairą patikėjo Eugenijui Žukauskui. Bendruomenės nariai vienbalsiai nutarė, kad bendruomenės centro pastatas, kurį ruošiamasi parduoti, reikalingas bendruomenei ir jie nori jį išsaugoti bendruomenės poreikiams.

Šeštadienį į susirinkimą atvyko 48 Baltrušių bendruomenės centro nariai. Susirinkimą pradėjusi bendruomenės valdybos narė Virginija Naujokaitienė apžvelgė pastaruosius, visai bendruomenei nelengvus metus ir įvykius, kai išaiškėjo, jog bendruomenė už pastato sutvarkymą UAB „Statybų vizija“ yra skolinga nemenkus pinigus. Prasidėjo teismų maratonas, buvo šaukiami valdybos posėdžiai, tačiau bendruomeniečiai bendros kalbos su tuometiniu bendruomenės pirmininku Jonu Būtautu nerado. Galiausiai savivaldybės taryba rugsėjį pritarė taikos sutarčiai su statybine organizacija „Statybų vizija“, bendruomenė prašė rajono valdžios padengti bendruomenės skolą. O nuo birželio, pasibaigus panaudos sutarčiai, bendruomenės patalpas perėmė Barzdų seniūnija.

„Liepos mėnesį seniūnas Remigijus Naujokaitis informavo, kad mūsų pastatas gali būti perduotas privatizacijai. Ir vėl griebiamės šiaudo, bendruomenės tarybos nariai Kęstutis Kudirka ir Zigmas Dulskis išvažiuoja tartis į savivaldybę, kaip mums šį pastatą išsaugoti kaimo gyventojams“, – aiškino V. Naujokaitienė ir pridūrė, kad net ir sužinojusi, kad savivaldybės taryba pritaria skolos apmokėjimui, bendruomenė gyveno nežinomybėje.

Vėliau esą visai atsitiktiniai ir tik prieš porą dienų prieš savivaldybės tarybos posėdį bendruomenę pasiekė žinia, jog savivaldybės taryba ketina priimti sprendimą ir pastatą parduoti. Tad bendruomenės atstovai viešą interesą atskubėjo ginti į lapkričio 22 d. vykusį posėdį ir prašė sprendimą išimti iš darbotvarkės bei duoti daugiau laiko bendruomenei nutarti, kaip elgtis su pastatu.

„Ar galim leisti mūsų išrinktai tarybai taip žiauriai pasielgti su kaimo žmonėmis, ar jie gali nuskriausti mūsų jaunąją kartą, kai čia vasaromis nuolat žaidžia mūsų kaimo vaikai ir anūkai  krepšinį ir tinklinį, bendruomenės pastatu dalinamės visi kaimo gyventojai ir džiaugsme, ir skausme?“ – į susirinkusius kreipėsi V. Naujokaitienė.

Susirinkimo metu vienbalsiai nutarta, kad pastatas bendruomenei reikalingas.

Dar vienas svarbus klausimas, spręstas susirinkimo metu, tai kas gi perims bendruomenės centro vairą. Vadovauti bendruomenei buvo pasiūlyti du kandidatai – V. Naujokaitienė ir Eugenijus Žukauskas.

„Aš atsisakiau vadovauti bendruomenei, likau valdybos nare, per daug pamazgėlių per tuos metus buvo pripilta. Kai kam atrodo, kad man vienai reikia tos bendruomenės ir pastato“, – kalbėjo V. Naujokaitienė.  

Todėl bendruomeniečiai naujuoju pirmininku išrinko E. Žukauską.

„Tikim savivaldybės taryba, kad jie priims teisingą sprendimą ir pastatas nebus parduotas“, – kalbėjo naujai išrinktas pirmininkas E. Žukauskas.

Prie Baltrušių bendruomenės centro pastato klausimo savivaldybės taryba grįš jau kitą savaitę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.