Sugriuvusi pralaida pakeista į naują

pralaida
Panemunių regioninio parko direkcija už skirtus papildomus 30 tūkst. eurų atliko dviračių tako tiltelio-pralaidos per Virangės upelį kapitalinį remontą, kur sena sugriuvusi pralaida pakeista į naują. M. Janušonio nuotr.

Vos prieš keletą dienų Panemunių regioninio parko direkcija baigė įgyvendinti dar vieną stambų projektą Šakių rajone – atliktas kapitalinis dviračių tako tiltelio-pralaidos per Virangės upelį (Plokščių sen.) remontas.
 
 
Kaip sako Panemunių regioninio parko direktorius Mindaugas Janušonis, besibaigiant metams Lietuvos automobilių kelių direkcija skyrė papildomų lėšų ir reikėjo labai suskubti, kad iki metų galo jas suspėtų įsisavinti. Panemunių regioninis parkas šiais metais už jiems skirtą dotaciją Šakių rajone jau buvo atlikęs dviračių tako žvyravimo darbus Gelgaudiškio seniūnijos ribose – ant šio tako supylė net 400 kub. m žvyro. Neseniai buvo gauta papildomų pinigų, juos parko direkcija nusprendė investuoti į tiltelio-pralaidos, kuri buvo visiškai sugriuvusi, praktiškai ja jau nebetekėjo vanduo, kapitalinį remontą. Čia per ganėtinai trumpą laiką direkcija Šakių savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus specialistų pastangomis supėjo parengti techninį projektą, surasti rangovus ir įvykdyti darbus. Pralaidos kapitalinis remontas Panemunių regioniniam parkui atsiėjo 30 tūkst. eurų, dar 9 tūkst. eurų iš kelių direkcijos parkas gavo anksčiau, jie buvo panaudoti tako žvyravimui. Direktorius M. Janušonis kitais metais norėtų sutvarkyti griūvantį upės-gatvės Vaiguvos šlaitą Plokščiuose ir tęsti dviračių tako žvyravimą, tačiau viskas priklausys nuo to, kokio finansavimo parkas sulauks kitais metais. Taip pat direktorius kviečia žmones išsakyti savo pastebėjimus, ko jie tikisi iš Panemunių regioninio parko direkcijos, nes tam tikrus dalykus galima sutvarkyti ir be didelių investicijų, pavyzdžiui, įrengti suolelį, pavėsinę ir kt. Svarbiausia, pasak direktoriaus, žinoti, ko žmonėms reikia, jų poreikius ir lūkesčius. 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.