Apie socialines paslaugas – Ukrainoje

Praėjusį savaitgalį Lvove (Ukraina) mūsų rajoną ir šalį reprezentavo, patirtimi apie socialinį darbą, teikiamas paslaugas dalijosi Šakių socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė. Ji sako, jog iššūkių būta, bet smagu įsivertinti, kokią pažangą socialinėje srityje mes pasiekėme.

Jei mes tiek šalyje, tiek rajone turime išties platų socialinių paslaugų tinklą, tai Ukrainoje kelią skinasi tik viena kita paslauga. Jie bando vykdyti vaikų dienos centrų veiklą, tačiau darbas su šeimomis, atvejo vadyba jiems visiška naujiena ir būtent šios sritys, anot V. Bielskienės, juos domino labiausiai.
 
„Jie susižavėję klausėsi, ką mes darome. Pavyzdžiui, kad siekiame, jog nebūtų vaikų globos namų, kad yra globėjai, šeimynos, kad kalbame apie saugią aplinką vaikams. Taip pat jiems nelabai suprantama, kaip socialinių paslaugų apskritai žmonės gali norėti“, – po susitikimo pasakojo Socialinių paslaugų centro direktorė.

Nors ir Ukrainoje dedamos nemažos pastangos pažangai socialinėje srityje pasiekti, visgi V. Bielskienė pastebi, kad jie nori visko, daug ir iš karto.

„Mes manome, kad pirmiausiai jiems reiktų išsigryninti paslaugas ir imti jas po vieną, kai ji išbandoma kurį laiką, įsivertinama, kaip veikia, galima prijungti kažką kitą“, – mintimis dalijosi V. Bielskienė.

Kaip vieną didesnių iššūkių vykstant į šią komandiruotę V. Bielskienė įvardijo rusų kalbos žinių prisiminimą.

„Net jeigu reikėtų visa tai pristatyti lietuvių kalba, būtų ką veikti, o čia reikėjo rusiškai, tad teko gerokai pasiruošti, prisiminti žinias, bet iššūkius įveikiau ir džiaugiuosi, kad turėjau galimybę reprezentuoti ir rajoną, ir mūsų šalį. Smagu įsivertinti, kad mes darome tikrai daug, nors tobulėti visada yra kur“, – sakė Šakių socialinių paslaugų direktorė, kuri į Ukrainą vyko su Audrone Balčiūniene – kolege iš Jurbarko.

Jas šiai komandiruotei delegavo Socialinių paslaugų įstaigų vadovų asociacija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.