Baltrušių bendruomenei – dar vienas prieššventinis antausis

baltrusiu bendr1
Baltrušių bendruomenės centrui bėdų tikrai netrūksta: vos atsikratė skolų šleifo, kaip iš giedro dangaus nukrito žinia apie ruošiamus privatizuoti bendruomenės namus, o naujai išrinkto bendruomenės pirmininko Eugenijaus Žukausko (kairėje) Registrų centras neįregistruoja. D. Pavalkio nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Kai gruodžio 7 d.Baltrušių bendruomenės centro nariai išsirinko naują pirmininką bei valdybą, manė, kad jų bėdos baigsis. Tačiau Valstybinis registrų centras neregistravo naujai išrinkto pirmininko bei valdybos, mat visuotinį susirinkimą sušaukusios valdybos įgaliojimai pasibaigę... prieš trejus metus. Bendruomenei pirmininko ir bendruomenės tarybos rinkimų procedūras teks pakartoti, pakibo klausimas ir dėl bendruomenės centro pastato pardavimo, kuris turėjo būti svarstomas šiandieniniame tarybos posėdyje.

Priminsime, kad Baltrušių bendruomenei sužinojus, kad taryba ketina priimti sprendimą dėl bendruomenės centro pastato pardavimo, dar lapkričio 22 d. bendruomenės aktyvas atvyko į rajono savivaldybės tarybos posėdį ir prašė ilgesnio nei mėnuo laiko visiems neaiškumams išspręsti. Tuomet žodis bendruomenei buvo suteiktas tik po posėdžio, tarybos nariai privatizavimo klausimą atidėjo vienam mėnesiui.

Baltrušių bendruomenė ėmėsi veiksmų, gruodžio 7 d. bendruomenės centro aktyvas organizavo visuotinį susirinkimą, kurio metu išsirinko naują pirmininką. Šių pareigų ėmėsi Eugenijus Žukauskas, jam padėti pasiryžo vienuolika valdybos narių. Į susirinkimą atėję 48 bendruomenės nariai taip pat išreiškė valią, kad jiems reikalingas bendruomenės namų pastatas, kad bendruomenė nori jį išsaugoti bendruomenės poreikiams.

Netrukus po susirinkimo naujai išrinktas pirmininkas E. Žukauskas atvyko į Registrų centrą. Tačiau nebuvo įregistruotas nei jis, nei bendruomenės valdyba. Pagrindinė priežastis – minėtas gruodžio 7 d. vykęs visuotinis susirinkimas buvo sušauktas bendruomenės valdybos, kurios įgaliojimai pasibaigę.

„Kai nuvežėm registruoti dokumentus, pasirodė, kad pasibaigę bendruomenės valdybos įgaliojimai. Kai pirmą kartą valdyba buvo išrinkta prieš šešerius metus, tas sąrašas taip ir likęs Registrų centre, o valdyba jau pasikeitusi du kartus“, – aiškino naujasis pirmininkas. Anot jo, tai buvusio bendruomenės pirmininko Jono Būtauto nesužiūrėjimas, jis prieš trejus metus neįregistravo nei savęs, kaip pirmininko, nei perrinktos valdybos, kurios sudėtis pasikeitė kardinaliai. E. Žukauskas pripažino, kad tik dabar paaiškėjo, kad nei pirmininkas, nei valdyba susirinkimo negalėjo inicijuoti, nes pasibaigę jų įgaliojimai.

Tuomet kyla klausimas, kaip J. Būtautas atstovavo teismuose, kuriuose bendruomenė bylinėjosi su bendruomenės namus stačiusia UAB „Statybų vizija“, jeigu jo, kaip pirmininko, įgaliojimai buvo pasibaigę.

„Tik Registrų centre išaiškėjo, iki tol čia niekam neužkliuvo. Kaip teisme galėjo atstovauti su pasibaigusiais įgaliojimais Būtautas...“ – svarstė E. Žukauskas.

Šiandien rajono taryba turėjo spręsti klausimą dėl bendruomenės pastato likimo, tačiau dėl susidariusios situacijos šio klausimo darbotvarkėje nėra. E. Žukauskas tvirtino, kad su savivaldybe rado kompromisą, pasidžiaugė, kad savivaldybė geranoriškai pažiūrėjo į taip susiklosčiusią situaciją. Rajono meras Edgaras Pilypaitis patikslino: kol bendruomenė teisiškai susitvarkys pirmininko ir valdybos registraciją, savivaldybė pasiruošusi palaukti.

Baltrušių seniūnijos bendruomenės centro pirmininko ir bendruomenės valdybos rinkimų procedūras teks pakartoti, greičiausiai bendruomenė tai padarys kitais metais. Pasak E. Žukausko, bus vėl šaukiamas bendruomenės narių susirinkimas, kurį turi inicijuoti bendruomenės nariai..

„Pora savaičių lyšno bendruomeniečių vargo rengiant susirinkimą buvo, visi lakstėm, bėgiojom ir viskas nuėjo perniek“, – apie dabar vyraujančias nuotaikas kalbėjo E. Žukauskas.

„Jau pavargom nuo visko, likom su slogiom nuotaikom prieš šventes. Tik niekaip nesuprantam, kam reikalinga Šakių bendruomenių centrų asociacija, jei nesulaukiam jokios pagalbos, susiklosčius bendruomenėje tokiai situacijai. Jokio patarimo“, – apgailestavo bendruomenės narė Virginija Naujokaitienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.