Kidulių seniūnija perduota į naujos seniūnės rankas

svelnyte
Praėjusį pirmadienį Kidulių seniūnijai vadovauti pradėjo Renata Švelnytė.


Gruodžio 16 d. Kidulių seniūnės pareigas pradėjo eiti konkursą laimėjusi Renata Švelnytė. Ji šias pareigas perėmė iš laikinai seniūnijai vadovavusio Gelgaudiškio seniūno Vinco Dabravolskio. Tiek naujoji Kidulių seniūnė, tiek laikinai vadavęs seniūnas tvirtino, kad perdavimas įvyko sklandžiai, o dabar naujoji seniūnė R. Švelnytė skuba dėliotis prioritetus ir planuotis ateinančių metų darbus.
 
Anot R. Švelnytės, skolų seniūnijoje laikinas seniūnas nepridarė, o dar nepanaudoti lėšų likučiai palikti einamosioms išlaidoms padengti – atlyginimams, elektros sąskaitoms apmokėti. Naujoji seniūnė sako, kad dar sunku nusakyti, kaip pasisuks jos prioritetų dėliojimas ir būsimų darbų planavimas, nes dar tik susipažįsta su tais poreikiais, kuriuos rado atėjusi dirbti. Pirmiausiai, anot R. Švelnytės, teks pasirūpinti, kad būtų su kuo prižiūrėti seniūnijai priklausančią teritoriją, tvarkyti aplinką, nes plotas nemenkas, į jį įeina ir dvaro, ir parko teritorija, o kur dar kitos viešosios erdvės. Kad palengvintų būsimam seniūnui kasdienybę, V. Dabravolskis iš Kidulių seniūnijos lėšų prieš pat šventes nupirko naują traktoriuką-žoliapjovę „Stiga“ už 4 tūkst. 750 eurų. Traktoriuko seniūnijai labai reikėjo, nes lig šiol žolę didesniuose plotuose seniūnija pjovė su senu rusišku traktoriumi, o mažesnius – su paprasta žoliapjove. Senas traktorius buvo jau neekonomiškas, dažnai sutrūkdavo (ir dabar stovi sugedęs). Anot V. Dabravolskio, su nauju, ekonomišku traktoriuku bus žymiai ekonomiškiau ir patogiau pjauti viešąsias erdves, nes jis patogiau apsuka medžius. Taip pat seniūnijoje nupirkta naujų šviestuvų, tačiau jau naujoji seniūnė turės pasirūpinti jų pakabinimu, nes jiems dar reikia papildomų smulkių detalių, kad būtų galima sumontuoti į senų lempų vietas. Pasak vadavusio seniūno, Kidulių seniūnijai dar labai reikėtų papildomos transporto priemonės, kuria galėtų vežioti darbininkus, įrankius ir kitus reikmenis tarp atokiai išsidėsčiusių seniūnijos kaimų. Dabar ūkiniams poreikiams užtikrinti seniūnija naudojasi mokyklos mokinius vežančiu autobusiuku, tačiau tik tada, kai jis atlieka nuo mokyklos, ir dėl to ne visada pavyksta efektyviai užtikrinti seniūnijos poreikius.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.