Šakiai naujuosius sutiko ramiai

fejerverkai
Savivaldybės administracija šventiniams fejerverkams tradiciškai skyrė 1 tūkst. 700 eurų. M. Sarapino nuotr.

Naktį iš antradienio į trečiadienį šalis pasitiko 2020-uosius. Šakiečiai tradiciškai rinkosi miesto skvere prie pagrindinės eglės, kur nutvieskia ir pagrindiniai fejerverkai. Mieste naujieji sutikti be didesnių incidentų, gana ramiai.
 
Pasak Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus Rimgaudo Juozo Lebedžinsko, visą gruodžio mėnesį jų įstaiga iškvietimų turėjo daugiau nei įprastai, tačiau metų sandūros naktį išskirtinių įvykių ir didelių nelaimių išvengta. Pasak jo, pirmojo iškvietimo sulaukta iš karto po sutiktuvių – pirmas pacientas buvo gavęs su taburete į galvą.

„Greitąją žmonės kvietė dėl įvairiausių priežasčių – galvos svaigimo, maisto ar alkoholio padauginimo ir visokių kitokių negalavimų. 20 proc. iškvietimų apskritai būna susiję su alkoholiu, – patikino R. J. Lebedžinskas, pridurdamas, kad šiemet sužeidimų, susijusių su pirotechnika, nesulaukta.

Šakių ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyriausioji slaugos administratorė Irena Petrauskienė besikreipusiųjų skaičiaus nedetalizavo, nes pacientų srautas buvo ir dieną, ir naktį.  Pasak jos, negalavimai patys įvairiausi: galvos ir pilvo skausmai, kraujospūdžio padidėjimas, kraujotakos sutrikimai.

„Gruodžio 31-ąją nemažai kreiptasi ir dėl psichikos sutrikimų, kur reikėjo psichiatro konsultacijos, buvo paguldytų pas mus ir į tolimesnes medicinos įstaigas išvežtų pacientų. Sausio 1-ąją sulaukta  besikreipiančių su įvairiomis rankų, kojų ir galvos nedidelėmis traumomis, galvos smegenų sutrenkimais. Žmonės susižalojo parvirtę, dalis sužalojimų – muštynių pasekmė po neatsakingo alkoholio vartojimo. Sužeidimų, susijusių su pirotechnika, šiemet nebuvo.“

Nors vis daugiau Europos miestų saugodami gamtą ir gyvūnus nuo streso atsisako triukšmingų naujametinių fejerverkų, pakeisdami juos lazerių šou, Lietuvoje kol kas tai nepopuliaru. Tiesa, Vilnius sutrumpino fejerverkų šou nuo keliolikos iki trijų minučių. Apie tai, kad gyvūnai bijo pirotechnikos sukelto triukšmo, kalbama kasmet, po Naujųjų metų sutiktuvių padaugėja pabėgusių naminių gyvūnų. Neoficialiais duomenimis, šiemet fejerverkų išgąsdintas ir šoko ištiktas šuo puolė šeimininką.

Laikrodžiams mušant paskutines 2019-ųjų minutes, Šakių dangų nuspalvino šventiniai fejerverkai, kuriuos leido tiek pavieniai žmonės, tradiciškai lėšų jiems skyrė ir rajono valdžia. Kaip patikslino savivaldybės administracijos Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė, kaip ir ankstesniais metais, fejerverkams skirta 1 tūkst. 700 eurų.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos duomenimis, naujieji rajone sutikti ramiai, gaisrų nebuvo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.