Šakiečiai turės galimybę iš arčiau susipažinti su NATO

geleziunas
Gruodžio 23 d. Šakių savivaldybės administracijoje apsilankė Lietuvoje veikiančio NATO pajėgų integravimo vieneto karininkas, majoras Marius Geležiūnas, kuris susitiko su rajono meru ir aptarė numatomą sausio 23 d. renginį, kurio metu NATO kariai, tarnaujantys Lietuvoje, susitiks su mūsų rajono gyventojais, moksleiviais ir pristatys organizaciją, jos veiklą, Lietuvos vaidmenį NATO.

„NATO tikslas pasaulyje ir Lietuvoje yra vykdyti pasirengimą ir užtikrinti taiką bei saugumą. Vienas iš svarbiausių NATO pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje prioritetų – bendravimas su visuomene, o būsimo renginio tikslas – papasakoti kuo platesniam ratui žmonių apie NATO organizacijos Lietuvoje uždavinius ir funkcijas“, – trumpai būsimo renginio tikslus pristatė M. Geležiūnas.
 
Numatomame visos dienos renginyje Šakių gyventojų lauks susitikimas su NATO kariais, vyks paskaitos gimnazistams, diskusijos saugumo klausimais. Kaip tvirtino svečias, renginio metu savo veiklą kartu pristatys ir veikiančios mūsų rajone kariškos organizacijos – Lietuvos šaulių sąjungos atstovai bei Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-oji rinktinė.

Pasak M.Geležiūno, Šakiuose NATO atstovai norės geriau susipažinti ir su Šakių savivaldybės administracija, jos darbuotojais, aplankyti verslo ar pramonės įmones bei susipažinti su mūsų pasienio ypatumais.

„NATO kariai, šiuo metu tarnaujantys Lietuvoje, mato Lietuvą kaip išsivysčiusią, geros tvarkos ir draugiškų žmonių valstybę. Jie tvirtina, kad jiems garbė čia tarnauti. Kaip jie čia jaučiasi, kokios jų patirtys, pasidalins ir su jūsų krašto visuomene“, – įvardijo svečias. Jis pasakojo, kad NATO karių buvimas Lietuvoje yra naudingas ekonomikai, verslui, Lietuvoje esantys apie pusantro tūkstančio karių aktyviai dalyvauja socialinėje ir kultūrinėje integracijoje.

Rajono meras pasidžiaugė, kad mūsų rajone aktyvūs yra Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai bei šauliai, kurie dalyvauja įvairiose šventėse bei renginiuose. Meras kalbėdamas su svečiu pabrėžė, kad esame pasienio savivaldybė ir kad agresijos atveju pasienio ruožas būtų labai svarbus. Su tuo sutiko ir M. Geležiūnas, tvirtindamas, kad turim nenuspėjamus kaimynus, todėl tėvynei apginti, priešui atgrasyti yra pasiruošę.

Svečias priminė, kad NATO pajėgų integravimo vienetas Lietuvoje veikia nuo 2015 m. rugsėjo. Vieneto misija – užtikrinti operatyvų ir efektyvų NATO ypač greito reagavimo pajėgų ir kitų sąjungininkų vienetų dislokavimą Lietuvoje. Šiuo metu štabe dirba atstovai iš 14 NATO valstybių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.