Verdiktas priimtas – iš partijos pašalino neteisėtai

jakavicius
Lietuvos socialdemokratų Šakių skyriaus pirmininkas Darius Jakavičius pripažįsta, kad svarstant partietės elgesį buvo padaryta procedūrinių klaidų, bet apgailestauja, kad komisija gilinosi tik į jas, o ne į Jurgitos Savickienės etiką, ir sako, jog vietinė komisija jos elgesį svarstys pakartotinai. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Po to, kai Lietuvos socialdemokratų Šakių skyriaus prezidiumas rugpjūčio 6 d. priėmė sprendimą savo partijos bičiulę Jurgitą Savickienę šalinti iš partijos, ši rugsėjo 5 d. padavė skundą partijos Etikos ir procedūrų komisijai, kad būtų panaikintas toks sprendimas. Nors praėjo nemažai laiko, gruodžio 30 d. komisija pagaliau priėmė sprendimą, kad nuobauda socialdemokratei paskirta neteisėtai, konstatavo, kad šiurkščiai buvo pažeista ne viena procedūra.

Gruodžio 30 d. Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio pirmininkės Agnės Dargužienės pasirašytame protokole rašoma, kad J. Savickienei paskirta nuobauda šalinti ją iš partijos paskirta neteisėtai ir nurodo panaikinti tiek skyriaus Etikos komisijos, tiek Prezidiumo sprendimą, nes buvo stipriai pažeistos Statute numatytos nuobaudos skyrimo procedūros, detaliai minint, kokie Statuto punktai buvo neteisingai aiškinti ir taikyti.  

J. Savickienė, paklausta, ar tikėjosi tokios baigties, pripažįsta, jog taip, nors „tokio stipraus protokolo ir tokio stipraus atsakymo į visa tai, kas dabar vyksta, nesitikėjau. Pranoko lūkesčius“.

„Visi argumentai dėl mano neteisėto pašalinimo aiškiai išdėstyti Etikos ir procedūrų komisijos protokole. Prezidiumo nariai, priėmę šį šališką sprendimą, pademonstravo savo nekompetenciją bei viršydami savo įgaliojimus ir šiurkščiai pažeisdami Statuto nuostatas užtraukė gėdą visam LSDP Šakių rajono skyriui. Partijos vardas rajone sukompromituotas, o tai, kas daug metų nuoširdžiai, atsakingai ir sėkmingai kurta, sužlugdyta. Gavę tokį protokolą pirmininkas Darius Jakavičius, jo pirmoji pavaduotoja Raminta Jakelaitienė ir kiti, priėmę šį neteisėtą sprendimą, turėtų rimtai svarstyti klausimą, ar gali toliau eiti savo pareigas ir ar sugebės sugrąžinti gerą partijos vardą“, – mano J. Savickienė.

Partijos skyriaus pirmininkas D. Jakavičius pripažįsta, kad procedūriškai klaidų gal ir buvo padaryta, tačiau jis apgailestauja, kad Etikos ir procedūrų komisija svarstė tik procedūrines klaidas, „o apie pačios Jurgitos etiką išvis nebuvo svarstoma“, nors pats komisijos pavadinimas, anot skyriaus pirmininko, lyg ir nurodo, kad dėmesys turėtų būti kreipiamas ne tik procedūroms.

„Tai, ko nepadarė mūsų Etikos komisija, tai turėsim padaryti“, – sakė D. Jakavičius, omeny turėdamas komisijos išaiškinimą, kad priimtas sprendimas neužkerta kelio J. Savickienės elgesį pakartotinai svarstyti skyriaus Etikos ir procedūrų komisijoje, tik tai turėtų būti daroma laikantis visų reikalavimų.

„Mes nepakeitėme savo nuomonės“, – teigė D. Jakavičius.

Neteisėtu komisija traktuoja ir tą žingsnį, kad priimant sprendimą tokio varianto, kad išvis J. Savickienei neskirti jokios nuobaudos, net nebuvo, nes buvę variantai – papeikimas arba pašalinimas iš partijos.

Tiesa, J. Savickienė pripažįsta pasirengusi „bet kokiam tolimesniam išsišokimui“, tačiau jeigu išties būtų norima taikos, būtent pirmininkas ir jį palaikantys, mano ji, turėtų eiti į kompromisą ir bent jau atsiprašyti.

Kiek šis scenarijus tikėtinas, klausimas atviras, bet neatrodo, kad karo kirvis taip paprastai būtų užkastas.

Tiesa, D. Jakavičius teigia, kad J. Savickienė ir dabar yra partijos narė, tik pati nedalyvauja susirinkimuose, bičiuliai jos nemato.

Prisimenant priešistorę galima paminėti, kad nesantaika tarp J. Savickienės ir LSDP Šakių skyriaus primininko pradėjo lįsti viešumon, kai skyriaus pirmininku buvo išrinktas būtent D. Jakavičius. Šis J. Savickienės elgesį vadino neetišku, teigė, jog ji šmeižia tiek skyriaus pirmininko, tiek partijos vardą. Vėliau J. Savickienė buvo pašalinta ir iš grupės pirmininkės pareigų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.