Mažiausias nedarbas – Kiduliuose

Užimtumo tarnybos duomenimis, lapkričio mėnesį Kauno klientų aptarnavimo departamento Šakių skyriuje užregistruota 210 bedarbių (lapkritį 255). Iš viso Šakių skyriuje įregistruota 1 tūkst. 390 bedarbių – 751vyrai ir 639 moterys.

Gruodį buvo įregistruota 100 darbo vietų, 13 mažiau nei lapkritį,  neterminuotam darbui skirtos 70, terminuotam – 30 metų. Iš viso per mėnesį įdarbintas 101 žmogus (lapkritį 99).
 
Praėjusį mėnesį į aktyvias darbo rinkos politikos priemones buvo nusiųsti 29 asmenys: 18 skirta parama mokymuisi, keturi asmenys įdarbinti subsidijuojant darbo užmokestį, šešiems asmenims suteikta parama judumui, vienas asmuo įdarbintas pagal Vietinių užimtumo iniciatyvų projektą. Verslo liudijimus gruodį įsigijo 64 asmenys.

Gruodį, kaip ir lapkritį, daugiausiai bedarbių registruota Barzdų sen. – 12,4 proc., antroje pozicijoje pagal bedarbystę lieka Slavikų sen. – 11,3 proc. (lapkritį 10,8 proc.). Panašus procentas bedarbių ir Kudirkos Naumiesčio sen. – 11,0 proc.(lapkritį 10,5 proc.). Gruodį iki 10,2 proc. šoktelėjo bedarbių skaičius Gelgaudiškio sen. (lapkritį buvo 9,2 proc.), Žvirgždaičių sen.– iki 10,1 proc. (lapkritį 9,6 proc.) bei Plokščių sen. – iki 9,5 proc. (lapkritį 9,1 proc.). O štai Griškabūdžio sen. gruodį bedarbių registruota šiek tiek mažiau – 9,9 proc. (lapkritį 10 proc.). Vienodas bedarbių skaičius (8,7proc.) tiek lapkritį, tiek gruodį išliko Lekėčių sen. Panašus bedarbių skaičius Sintautų ir Sudargo sen. – atitinkamai 7,8 ir 7,4 proc. Toliau pagal bedarbių skaičių rikiuojasi Šakių sen. – 7,1 proc., Lukšių sen. – 6,6 proc. (lapkritį 5,7 proc.).

Jei pastaruosius mėnesius mažiausiai bedarbių buvo registruota Kriūkų sen., tai gruodį – Kidulių sen. – atitinkamai 5,9 ir 5,7 proc.

Šalies nedarbo vidurkis gruodį buvo 8,7 proc. (lapkritį 8,4 proc.) nuo darbingo amžiaus gyventojų, Šakių savivaldybėje  –7,9 proc. (lapkritį 8,4 proc. ).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.