Socialdemokratai įsitikinę – gerovės valstybė – tik socialdemokratinė

lsdp sintautuose
Šventiniame socialdemokratų renginyje tarp gausaus būrio svečių – ir partijos pirmininkas Gintaras Paluckas (antras iš dešinės), ir būrys Seimo narių. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Penktadienį Sintautų kultūros centre į devintąjį šventinį renginį „Bičiuli, duok ranką“ rinkosi ne tik Lietuvos socialdemokratų (LSDP) Šakių skyriaus nariai, bet dalyvavo partijos pirmininkas Gintautas Paluckas, nemenkas būrys socialdemokratų Seimo narių, partijos bičiuliai iš Kauno, Vilkaviškio. Tiesa, ko nepastebėsi kitų partijų susirinkimuose, svečiuose buvo ir kitų partijų savivaldybės tarybos nariai, meras.

Tiek skyriaus pirmininko Dariaus Jakavičiaus, tiek partijos pirmininko kalbose didžiausias dėmesys buvo skirtas pabrėžti partijos ideologiją, pagrindines vertybes ir dėmesį žmogui. Pasak D. Jakavičiaus, nors rinkimuose ir išryškėja partijų bei politinių jėgų ideologiniai skirtumai, bet galiausiai visų tikslas orientuotas į žmogų. Žinoma, kaip ir kiekviena kita partija, socialdemokratai būtent save laiko pranašesniais už kitus, viliasi sėkmės rinkimuose.

„Lūkesčiai visų dideli, mano taip pat, bet mažais žingsneliais mes galime pasiekti labai gražių rezultatų. Aš tikiu mūsų partija, aš tikiu žmonėmis ir viliuosi, kad tai, ką mes darome visi kartu, mūsų laukia graži ateitis“, – sakė D. Jakavičius, savo kalbą baigęs Motinos Teresės žodžiais.

Partijos pirmininkas G. Paluckas akcentavo, kad jeigu žmonės nori geresnio gyvenimo, dėmesį turi kreipti tik į socialdemokratus, ir teigė: „Mums, socialdemokratams, gerovės valstybės nereikia kaip papuošalo segtis į atlapą. Gerovės valstybė – modernios socialdemokratų aktyvios politinės veiklos vaisius. Europoje ir iš dalies Lietuvoje.“

Jis linkėjo tiek partijos bičiuliams, tiek žmonėms daugiau vilties, sutarimo.

Susirinkusius sveikinęs meras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Šakių skyriaus pirmininkas Edgaras Pilypaitis socialdemokratus gyrė už tai, kad jie nėra iš tų, kurie prieš rinkimus persigrupuoja, keičia pavadinimus, nors veidai išlieka tie patys.

„Man džiugu, kad jūsų skyrius, jūsų politinė jėga nėra tie žmonės, <..> tai ir rodo, kad galima susitarti ir žemesniame, ir aukštesniame politiniame lygmenyje“, – teigė E. Pilypaitis, linkėjęs socialdemokratams identifikuotis dar ryškiau.

Šakių „valstiečių“ pirmininkas bei tarybos narys Tomas Skaizgirys atkreipė dėmesį, kad socialdemokratai sugeba suderinti ir politinę patirtį, ir jaunystę. Taip pat teigė, kad kas bebūtų, nereikėtų pamiršti, kad ir po rinkimų reikės dirbti kartu, gyventi tame pačiame rajone, bendrauti su tais pačiais žmonėmis. Jis gėles įteikė socialdemokratų kandidatei Seimo rinkimuose – Ramintai Jakelaitienei, kuriai partijos bičiuliai linkėjo sėkmės rinkimuose.

Ji savo kalboje kvietė dalintis žiniomis, kompetencijomis, talentais, bendryste, nes tik tai, anot kandidatės, prives prie didesnio dėmesingumo šeimai, kaimynui, bendruomenei, Lietuvai.

Tarybos narė Rima Rauktienė į susirinkusius kreipėsi pačios šventės pavadinimo „Bičiuli, duok ranką“ žodžiais ir pastebėjo, kad, nežiūrint politinių skirtumų, vienas kitam ranką teko ištiesti ne kartą ir ji tai daryti linkėjo ateityje.

Susirinkusius partiečius daina „Yra šalis, kur upės teka“, o ne politiniais pasisakymais pasveikino buvęs Europos komisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, svečiuose dalyvavo ir mintimis dalijosi Seimo nariai Algirdas Sysas, Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, socialdemokratinio jaunimo sąjungos atstovas Aurimas Rabačius, Lietuvos socialdemokračių moterų sąjungos pirmininkė Raminta Leiputė, partijos bičiulis Mindaugas Bastys.

Tiesa, nors svečių būrys išties nemenkas, renginys buvo labiau šventinis ir orientuotas į padėkas, pasidžiaugimą nuveiktais darbais.  

R. Leiputė atkreipė dėmesį, kad Šakių skyrius turi ypatingas socialdemokrates moteris – ne tik skyriaus kandidatę R. Jakelaitienę, bet ir socialdemokračių moterų klubui vadovaujančią Iloną Leleivienę, kuriai ji įteikė padėką ir dėkojo už socialdemokratinių vertybių puoselėjimą, moterų telkimą bei motyvavimą prasmingiems darbams.

Specialios skyriaus statulėlės už nuveiktus darbus, indėlį keliavo ne tik į vietinių partiečių, bet ir svečių rankas. Pirmasis nominacijai pakviestas moraliniu autoritetu įvardytas bičiulis Algirdas Gluodas, visuomet ištiesiantis pagalbos ranką, negailintis patarimų. Vėliau į sceną atsiimti nominacijų žengė Aušra Bizaitė, Mindaugas Venckūnas, nominacija už sutikimą tapti kandidate skirta R. Jakelaitienei. Metų grupės pirmininke išrinkta Barzdų grupė ir jos pirmininkė Birutė Gurevičienė, Metų bardo nominacija keliavo į Arūno Danieliaus rankas, kuris susirinkusius pasveikino čestuška, per dantį patraukęs ir savus partiečius, o M. Basčiui artėjančio gimtadienio proga įteikė kirvį ir linkėjo „nusivalyti kelią“.

Apdovanojimai įteikti svečiams G. Paluckui bei V. P. Andriukaičiui, laikraščių „Draugas“ ir „Laikraštis Valsčius“ atstovams.

Partijos bičiuliai, anksčiau rinkęsi Zyplių dvaro arklidėse, o šiais metais persikėlę į Sintautų kultūros centrą, po oficialiosios dalies neskubėjo skirstytis, bendravo prie kavos puodelio, aptarinėjo politines aktualijas, skanavo kugelį, džiaugėsi muzikine programa.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.