Dėl Šakių miesto vietos veiklos grupės strategijos įgyvendinimo

bakaite
Nors dėl prieš tai paskleistos informacijos tikrai buvau apšmeižta, Specialiųjų tyrimų tarnyba, atlikusi tyrimą, priekaištų man, Aistei Bakaitei, neturėjo. D. Pavalkio nuotr.


Informacija, pasirodžiusi žiniasklaidoje apie mane, Šakių miesto VVG veiklą, visiškai neatitinka tikrovės. Teigiama, kad Šakių miesto VVG grupė skelbdama projektų finansavimo konkursus  neinformavo visuomenės nei I nei II kvietimo metu. Informuoju, kad visa informacija, susijusi su kvietimais, buvo skelbiama www.sakiumiestovvg.lt, facebook paskyroje Šakių miesto vietos veiklos grupė bei laikraštyje ,,Draugas“. Gaila, bet rajono laikraštis „Laikraštis Valsčius“ atsisakė įdėti informaciją apie kvietimus.
 
Žiniasklaidoje teigiama, kad žinodama, kad mano ir valdybos kadencija baigiasi 2019 m. rugsėjį, aktyvių veiksmų kreiptis į steigėjus dėl naujų valdybos narių delegavimo ėmiausi tik lapkričio pradžioje, kai antrasis kvietimas vyko 2019 m. rugsėjo 24 d.–lapkričio 15 d. Teigiama, kad galima daryti prielaidą, jog procesas vilkintas specialiai, idant naujoji valdyba neturėtų laiko susipažinti su paraiškų vertinimo procedūromis ir priimtais sprendimais. Šis teiginys neatitinka tikrovės, nes 2019 m. rugsėjo 11 d. kalbėjomės telefonu su Šakių rajono savivaldybės meru Edgaru Pilypaičiu, pokalbio metu buvo derinama Šakių miesto VVG visuotinio susirinkimo data, tą mėnesį meras turėjo itin nemažai tarnybinių komandiruočių (rugsėjo 16–20 d. vyko į Rusijos Federaciją (Sankt Peterburgą), rugsėjo 25 d.–spalio 2 d. į Sakartvelą (Dusheti), tad tinkamą datą rasti buvo sunku. Pokalbio metu kalbėjome apie deleguojamus atstovus, nes vienas valdžios atstovas į valdybos susirinkimus neatvykdavo, tad su meru buvo kalbamasi, jog norisi aktyvių valdybos narių, susitarėme, kada susitikti ir apie tai pasikalbėti gyvai, buvo suderinama visuotinio susirinkimo data.

Tuomet (2019 m. rugsėjo 24 d.) visi miesto VVG nariai buvo informuoti, kad visuotinis susirinkimas įvyks 2019 m. spalio 3 d. (nes ši data tinkama merui, nes spalio 2 d. grįžta iš komandiruotės). Buvo gauti pasiūlymai iš VVG narių, kad susirinkimą reikia nukelti, nes savivaldybės taryba nepriėmė sprendimo dėl delegavimo į miesto VVG valdybą, o dėl to susirinkimo metu nebus galima patvirtinti valdybos. Taigi 2019 m. spalio 1 d. Šakių miesto VVG nariai gavo informaciją, kad visuotinis susirinkimas neįvyks, nes negalėsime patvirtinti valdybos, o kai savivaldybės taryba priims sprendimą dėl delegavimo, tuomet organizuosime visuotinį susirinkimą. Spalio mėnesio taryboje savivaldybė nepriėmė sprendimo dėl deleguojamų valdybos narių, nors žinojo, kad valdybos įgaliojimai baigėsi rugsėjo mėn., tuomet lapkričio 4 d. buvo išsiųstas savivaldybės tarybai oficialus raštas su prašymu deleguoti asmenis į Šakių miesto VVG valdybą, taigi tik lapkričio 22 d. vykusiame tarybos posėdyje buvo deleguojami valdžios atstovų valdybos nariai. Taigi teigti, kad buvo specialiai vilkinama, pagrindo nėra.

Taip pat neatitinka tikrovės pateikiama informacija, jog Šakių miesto VVG vadovauja ne tikroji jos pirmininkė Rosita Gorges. Aš, Aistė Bakaitė, Šakių miesto VVG pirmininke buvau išrinkta dvejų metų kadencijai 2015 m. liepos 16 d. ir antrajai kadencijai 2017 m. rugsėjo 29 d. visuotinių susirinkimų metu, tad teigti ir kaltinti, kad ne aš buvau išrinkta pirmininke – visiškas šmeižtas. Gal prieš rašant pirmiau reikėtų pažiūrėti protokolus ir tuomet skleisti informaciją visuomenei?

Žiniasklaidoje teigiama, kad nebuvo užkirstas kelias viešųjų ir privačių interesų konfliktui. Norisi pabrėžti, kad balsavime dėl projektinių pasiūlymų sąrašo tvirtinimo balsavimo teisę turi tik Šakių miesto VVG valdybos nariai, aš, kaip Šakių miesto VVG pirmininkė, balsavimo teisės neturiu ir netvirtinau projektinių pasiūlymų sąrašų.

,,Laikraštis Valsčius“ straipsnyje cituojamas STT rašto klausimas, kad vilkinau procesą, tačiau pateikus visą tiesą kyla klausimas, kada turėjau galimybės tai padaryti? Ar tai aš nedelegavau valdybos narių į VVG? Apie visų miesto VVG procesų eigą žinojo visi Šakių miesto VVG nariai, o kad miesto VVG visuotinis narių susirinkimas buvo suorganizuotas tik gruodžio mėn., tai nėra joks vilkinimas. Aukščiausias valdymo organas – visuotinis susirinkimas, tad galėjo iniciatyvinė grupė tai padaryti ankščiau, o padarė tik 2019–12–19, bet nuo manęs tai nepriklausė, o kai mane įgaliojo susirinkimą sukviesti, tuomet surinkimas ir buvo sukviestas.

Dar norisi pasakyti, kad visi konkursai yra vieši ir gali dalyvauti visi norintys, kurie atitinka kriterijus. Nesvarbu, ar tai būtų mano giminaičiai, ar mano tiesioginio darbdavio artimieji, aš neturiu tokių teisinių įgaliojimų jiems uždrausti dalyvauti konkurse, tai nėra numatyta apraše.

Noriu akcentuoti, jog pasibaigus abiejų kvietimų laikotarpiui nebuvo gautas nė vienas skundas, kad kažkas nebuvo, negavo ar per vėlai sužinojo apie vykstančius kvietimus ir dėl to negalėjo pateikti projektinių pasiūlymų. Darosi prielaida, kad kažkas nori sužlugdyti Šakių miesto VVG įgyvendinamą strategiją ir dėl neaiškių priežasčių šmeižti mane.

Gavau STT raštą, kuriame teigiama, kad buvo gautas skundas ir išnagrinėtos aplinkybės, susijusios su mano veikla Šakių miesto VVG, tačiau STT atliktų veiksmų apimtyje jokių konkrečių neigiamų neteisėtų padarinių mano atžvilgiu nekilo. Kyla žmogiškas klausimas, ką jaučia žmogus šmeiždamas kitą žmogų? Ar nuo to jam geriau? Ar šiandieninėje visuomenėje nebemokame kalbėtis ir viską sprendžiame aukščiausių instancijų tyrimais? Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, didžiuojuosi, kad gyvenu teisinėje valstybėje Lietuvoje, linkiu visiems daugiau nuoširdaus bendravimo, rasti laiko sau ir savo artimiesiems, turėti savo nuomonę ir nebijoti jos išsakyti.

Aistė Bakaitė
Užs.Nr.d-0034

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.