Suskaičiavo, kiek yra ilgalaikių bedarbių

Iki vasario pradžios seniūnai turėjo suskaičiuoti ir pateikti savivaldybei skaičius, kiek rajone yra ilgą laiką nedirbančių asmenų. Ilgalaikiai bedarbiai bus motyvuojami dalyvauti savivaldybės įgyvendinamoje programoje, kurios metu juos bus bandoma integruoti į darbo rinką.

Vasario 6 d. savivaldybės Socialinės paramos skyriui ir seniūnijoms susumavus duomenis, paaiškėjo, kad ilgalaikių bedarbių rajone turime lygiai šimtą. Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė sako, kad bedarbių, kurie atitinka programai keliamus reikalavimus, skaičius nėra pastovus, o seniūnijose yra pasiskirstęs nevienodai. Daugiausia ilgalaikių bedarbių turi Šakių seniūnija – 18 asmenų, Kudirkos Naumiestis –17, Lukšiuose yra 10, Barzduose ir Griškabūdyje po 9, Sintautuose – 5, Žvirgždaičiuose – 6 asmenys.
 
Į šį skaičių patenka darbingo amžiaus asmenys, kuriems daugiau kaip 40 metų ir jie yra registruoti Užimtumo tarnyboje. Į šią programą patenka asmenys, kurie yra ne tik ilgalaikiai bedarbiai, bet gyvena iš pašalpų, kenčia nuo priklausomybių, skundžiasi pašlijusia sveikata ar sako, jog nedirba dėl to, kad nėra susisiekimo galimybių. Šiuos žmones dažniausiai nei darbdaviai noriai įdarbina, nei patys motyvacija įsidarbinti trykšta. Anot D. Pilypaitytės, šiuo projektu bus ta žmonių grupė pirmiausiai motyvuojama grįžti į darbo rinką, skatinama jų socialinė integracija ir užimtumas. Pasak vedėjos, kiekvienas iš šių asmenų individualiai bus įvertintas atvejo vadybininko ir psichologo, o pagal tai bus parinktos tinkamiausios paslaugos, padedančios spręsti socialines problemas, galinčias paskatinti socialinę integraciją, o kartu ir padidinti įsidarbinimo galimybes. Be to, projekto įgyvendinimo metu bus dirbama ne tik su ilgalaikiais bedarbiais, bet ieškoma ir galimybių, kur tiems žmonėms būtų galima įsidarbinti. Ilgalaikiai bedarbiai sulauks įvairių paslaugų: psichologo konsultacijų, teisinių paslaugų, mokymų įvairiomis temomis, krizių valdymo, asmens sveikatos priežiūros, pavėžėjimo ir kitų paslaugų. Pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos, svarbiausia, kad šios programos metu žmogus gautų tas paslaugas, kurios jį grąžintų į visavertį gyvenimą ir motyvuotų dirbti, o ne gyventi iš socialinių pašalpų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.