Klausimas, kur galėtų įsikurti seniūnija, tebelieka atviras

sudarge
Investicijos tikslingumu buvo abejojama pernai, abejojama ir dabar, tad taip ir neaišku, ar Sudarge planuojamas pirkti pastatas, kur ketinta įkurdinti seniūniją, bus nupirktas.D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Nors dar praėjusių metų rugsėjį tarybos nariai pritarė principiniam sprendimui pirkti Sudarge esantį pastatą-kavinę ir jame įkurdinti seniūnijos administraciją, ir dabar šie užmojai tebekybo ore. Daugeliui tarybos narių bei savivaldybės administracijai atrodo, kad pastato įsigijimas ir jo pritaikymas pareikalaus per daug lėšų, todėl svarstomi kiti variantai, galimybė seniūnijos administraciją galbūt įkurdinti mokykloje.

Tai, kad dabar Sudargo seniūnijos administracija įsikūrusi prastos būklės paštui priklausančiame alytnamyje, kur apšiurusios sienos, seni langai, papuvusios grindys ir perpučiamos sienos, anokia paslaptis. Ne kartą ši situacija buvo aprašyta ir spaudos puslapiuose, tačiau kaip racionaliai spręsti šią problemą, neaišku iki šiol.

Būtent todėl, kad nėra vieningo sprendimo, tvirtinant savivaldybės biudžetą nuspręsta pastato įsigijimui (24 tūkst. eurų) ir galimam remontui (daugiau nei 90 tūkst. eurų) numatytas lėšas perketi į administracijos direktoriaus rezervą.

„Kažkas tikrai vyks, tik dėl konkrečios vietos reikia apsispręsti“, – sakė Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė.

Administracijos vadovų nuomonė vieninga – pirkti vėjo perpučiamą pastatą ir į jo pritaikymą investuoti kone 100 tūkst. eurų – neracionalu.

„Reikia protingai susidėlioti, turim viską įvertinti <..> Jei pritaikymas kosmiškai brangus, o šalia turim dar vieną ir mums priklausantį pastatą, tai visų mokesčių mokėtojų pinigus dėti neracionalu“, – Finansų ir rajono plėtros komiteto posėdžio metu svarstė meras Edgaras Pilypaitis, kaip pavyzdį nurodęs, jog ietys buvo laužomos dėl 20 tūkst. eurų didinimo kelių ir gatvių priežiūrai, o čia kalbama apie keliskart didesnę sumą.

Vicemeras Darius Jakavičius patikino kaip tik neseniai lankęsis ir gyvai apžiūrėjęs planuojamas pirkti patalpas.

„Neįsivaizdavau, kad tos patalpos tokios didžiulės, dar rūsys vėjo perpučiamas, dar antras aukštas. Tiek erdvių... Nusipirkti tokį vėjo perpučiamą gargarą... Mokykloje pritaikymas tiek nekainuotų“, – mintimis dalijosi vicemeras, išsakęs nuomonę, kad gyvai pastatą turėtų apžiūrėti visi tarybos nariai.

Tiesa, pernai išvažiuojamąjį posėdį buvo surengęs Ūkio ir verslo komitetas, kurio nariai irgi abejojo investicijos tikslingumu.

„Gal gyvenvietėje ir būtų gražu sutvarkyti tą pastatą, bet tiek investuoti tikrai neverta“, – posėdžio metu teigė Gintautas Lenkas.

Žinoma, pripažino administracijos direktorius Dainius Grincevičius, reikia skaičiuoti, kiek iš tiesų mokykloje esančių patalpų pritaikymas kainuotų, bet savivaldybės administracija linksta prie šio varianto. Tuo labiau, kad nuo rugsėjo keičiasi mokyklos statusas, lieka laisvų patalpų. Tačiau, svarstė D. Grincevičius, nesinori atimti ir seniūnės Ritos Grigaitienės lūkesčių įsikurti planuojamame įsigyti pastate, todėl jai buvo persiųsta sąmata, galbūt, svarsto administracijos direktorius, seniūnija mano galinti įsikurti perpus pigiau.

„Administracinio pastato mums reikia jau 25-erius metus. Iki lapkričio esam paštui priklausančiose patalpose, o kas bus vėliau, nesame informuoti, gal aukcionui teiks. Nežinau“, – sakė seniūnė.

Ji tikino nenorinti per daug išplėsti ir komentuoti situacijos, nes neaišku, koks bus galutinis sprendimas.

„Dabar yra stabtelėjimas <...> Dėl mokyklos nežinau, kaip atrodytų tas išlaikymas, kokie kaštai būtų, bet mums tikrai reikia kažkur įsikurti“, – nedaugžodžiavo R. Grigaitienė.

Finansų ir rajono plėtros komiteto pirmininkė Aušrelė Pukinskienė ragino žiūrėti dar labiau į priekį ir rajono vadovų komiteto posėdžio metu klausė, o kokios apskritai vizijos dėl seniūnijų ateities.

„Konsolidacija neišvengiama... Jei eisim šiuo keliu, nepalikti aptarnavimui vietos irgi nelogiška“, – svarstė meras, leidęs suprasti, kad patalpų klausimą išties reikia spręsti.

Pastato-kavinės galimo įsigijimo priešistorę, du kartus atnaujintas procedūras komiteto posėdžio metu priminė Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja. Pastatą net buvo bandoma pripažinti bešeimininkiu, kadangi teisiškai jis daug metų nebuvo registruotas. Po to atsirado savininkai, buvo pradėtos pirkimo procedūros, vėliau nutrauktos dėl per didelės sumos (norėjo 40 tūkst.), o po to vėl atnaujintos, sutikus derėtis (24 tūkst. eurų). Ir dabar, pripažino meras bei administracijos direktorius, jie sulaukiantys savininkų atstovo skambučių su klausimu, tai kada gi planuojamas pirkimas, nors ar sandoris įvyks, taip ir neaišku.

Pastatas-kavinė (daugiau nei 200 kv. m) yra Kalno gatvėje, to paties pastato kitoje pusėje įsikūrusi biblioteka ir medicinos punktas, tad norėta, kad greta atsirastų galimybė įsikurti ir seniūnijai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.