Diskutavo apie tvarią ir subalansuotą plėtrą

posedis marijampoleje
Kovo 12 d. Marijampolėje vyko Marijampolės regiono plėtros tarybos posėdis, kuriame buvo diskutuojama regionui aktualiais klausimais.

Pranešime spaudai informuojama, kad informaciją dėl aktyvios darbo rinkos politikos priemonių įgyvendinimo pristatė Užimtumo tarnybos atstovė Jūratė Stankevičienė. Ji akcentavo, kad pagrindinė nedarbo regione priežastis – darbo pasiūlos ir paklausos nesuderinamumas. Nedarbui šalyje bei Marijampolės regione įtakos turi didėjantis vyresnio amžiaus žmonių skaičius ir susisiekimo bei mobilumo problemos. VšĮ „Investuok Lietuvoje“ atstovas Aivaras Katinas pabrėžė, kad darbo rinkoje ryškėja kvalifikuotų darbuotojų trūkumas, kadangi gamyboje ir pramonėje daugėja skaitmenizavimo ir automatizavimo procesų. Anot jo, šiuo metu darbuotojų rengimas neatitinka rinkoje vyraujančios paklausos, dėl šios priežasties 82 proc. įmonių susiduria su kvalifikuotų darbuotojų trūkumu. Buvo akcentuojama, kad Marijampolės regione prioritetas turėtų būti teikiamas automatinių sistemų mechatroniko ir metalo apdirbimo staklininko programų rengimui ir licencijavimui. Marijampolės profesinio rengimo centro (PRC) direktorius Gražvydas Juodišius paaiškino, kad ne visos specialybės, kurios rinkoje paklausios, yra priimtinos studentams. Jis akcentavo, kad Marijampolės PRC savo veiklą sieja su Marijampolės specializacijos programa „4M“ – Maistas, Mediena, Metalas ir Mokslas. Mokymo įstaigoje rengiami virėjai, padavėjai, barmenai, maisto pramonės darbuotojai, duonos ir pyrago gaminių kepėjai, staliai, medienos apdirbimo staklininkai, pjautinės medienos gamybos operatoriai, automatizuotų sistemų eksploatavimo mechanikai, suvirintojai, šaltkalviai ir kt. G. Juodišius pabrėžė, kad aktyviai bendradarbiaujama su regiono verslo įmonėmis, konsultuojamasi įvairiais metodiniais klausimais.
 
Vidaus reikalų ministerijos Regioninės politikos grupės vyresnysis patarėjas Andrius Valickas, pateikdamas informaciją dėl tvarios ir subalansuotos regionų plėtros, akcentavo regioninės plėtros iššūkius. Jis teigė, kad įmonės pasirenka veikti tokiose vietose, kur galima uždirbti didžiausią pelną, asmenys pasirenka gyventi tokiose vietose, kuriose jie turi galimybę naudotis visomis galimybėmis. A.Valickas, kalbėdamas apie užimtumo problemas, teigė, kad valstybė turėtų remti perkvalifikavimą, vykdyti tvarią (anticiklinę) fiskalinę politiką, papildomai remti sunkiai į darbo rinką integruojamas grupes, padėti savivaldybėms pritraukti naujas darbo vietas kuriančias investicijas į regioninius centrus, užtikrinti adekvatų kelių tinklą ir pasiekiamumą viešuoju transportu.

Posėdžio metu aptarti ir kiti einamieji darbiniai klausimai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.