Atsivers daugiau durų

Nuo gegužės 18 d. dar labiau švelninant karantiną, plačiau atsivers ir savivaldybės administracijos durys, tiesa, su tam tikromis sąlygomis.

Pasak Ekstremaliųjų situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, nors į savivaldybės pastatą galės patekti daugiau interesantų, visgi prioritetu išliks nuotolinis aptarnavimas. Savivaldybės administracijos durys ir toliau liks užrakintos, nes baiminamasi, kad jas atrakinus nepavyks užtikrinti žmonių srautų bei saugių atstumų tarp jų. Manoma, kad ypač didelis antplūdis gali būti Mokesčių inspekcijoje, tad nuspręsta, kad žmogus, norintis apsilankyti pas specialistą, vizito laiką turės suderinti telefonu, o atvykusį prie durų jį pasitiks specialistas, kuris, atlikus reikiamus veiksmus, žmogų taip pat palydės iki durų. Tiesa, bus sudarinėjamas patenkančių į savivaldybės pastatą sąrašas, kad reikalui esant ar kilus užkratui būtų aiškūs duomenys, kas, kada ir pas ką savivaldybės administracijoje lankėsi.
 
Nuo ateinančio pirmadienio turi pradėti dirbti ir darželiai, tačiau konkretus poreikis kol kas neaiškus, nes jeigu tėvai dirba nuotoliniu būdu, vaikų į ugdymo įstaigą gali ir nevesti. Kol kas rajone, nors ir buvo sudarytos sąlygos, tėvai vaikų į darželius vesti neskubėjo. Iki penktadienio 10 vaikų lankė Kriūkų darželį, du – Šakių „Berželį“, į kurį šią savaitę, kaip informuota spaudos konferencijos metu, turėtų ateiti dar du mažamečiai.

Atsidarant sienoms savivaldybės administracija svarsto, kad gali nepakakti turimos technikos savų piliečių parsivežimui, nes juos teks parsivežti ne tik iš Klaipėdos, bet gali tekti vykti ir į Latvijos bei Lenkijos pasienį.

„Gali būti intensyvus važiavimas ir galbūt turėsim galvoti apie dar vieno automobilio pasitelkimą“, – sakė R. Juškaitis.

Anksčiau jis prašė piliečių atsakingai žiūrėti prašant suteikti šią paslaugą ir pirmiausiai grįžimą organizuotis savarankiškai, neiti lengviausiu keliu, nes „savivaldybė gali pavirsti taxi parku“ ir per šį laikotarpį „jau nemažai kilometrų teko susukti“. Pasak R. Juškaičio, būna, kad žmonės pripažįsta, jog turėtų, kas juos parsivežtų iš pasienio, atvarytų transportą, tačiau prašyti savivaldybės parsivežti tiesiog paprasčiau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.