Kartais reikia pasitenkinti blynais, nors norisi ikrų...

klimaitis aikstele
Komiteto nariai kartu su vyriausiuoju gydytoju Algirdu Klimaičiu (dešinėje) apžiūrėjo aikšteles, aptarė jų praplėtimo bei įrengimo galimybes, kalbėjo apie vidiniame kieme norimus nugriauti pastatus, bet nors visų norai gražūs, neaišku, ar šiuo kriziniu laikotarpiu tam bus rasta lėšų. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Kad automobilių stovėjimo aikštelių praplėtimo klausimą prie Šakių ligoninės reikia spręsti, kalbėta ne kartą. Būtinumu, ko gero, neabejoja ir įprastai aikštelėse netelpančių automobilių vairuotojai, o ligoninės vyriausiasis gydytojas Algirdas Klimaitis galimą sutvarkymo planą buvo pateikęs prieš keletą metų, tačiau nėra vieningos nuomonės, kaip geriau šią problemą spręsti, suabejota, ar jos sprendimo imtis reikia būtent dabar. Be to, stabdžiai įsijungia ir kai kalba pasisuka apie finansus.

Dar kartą prie aikštelių klausimo grįžta praėjusį antradienį išvažiuojamojo Ūkio ir verslo komiteto posėdžio metu. Komiteto pirmininko Vilhelm Haase nuomone, aikštelę reikėtų daryti vietoje vieno iš planuojamų nugriauti pastatų. Jis įsitikinęs, kad jau nugriovus pastatus iškart būtų galima įrengti ir pagrindą aikštelei.

Beje, savivaldybės Ūkio, architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis prasitarė iš vienos įmonės laukiantis konkretaus pasiūlymo su paskaičiavimais, kiek galėtų kainuoti pastatų nugriovimas. Kadangi krizinis laikotarpis, kai kurios paslaugos, kalbėjo jis, gerokai pinga ir pasinaudoti tokia proga galbūt ir būtų protinga, tačiau viskas remiasi į finansus.

„Aš siūlau įtraukt į planą, kur yra priemonė – nenaudojamų pastatų nugriovimas. Siūlau tarybai papildyti punktą – pastatų nugriovimas ligoninės vidiniame kieme“, – siūlė V. Haase ir netgi nurodė galimą finansavimo šaltinį.

Jo nuomone, būtų galima panaudoti Sudargo seniūnijos pastatų įsigijimui bei sutvarkymui numatytas lėšas, jas nukreipti čia.

Kad ligoninės kieme reikia daryti tvarką, sutinka ir A. Klimaitis, dėkojęs, kad sprendžiant šį klausimą aikštelėje susirinko kone visa rajono valdžia. Jis juokavo ir vylėsi, kad galbūt ir per 10 metų, bet problema pagaliau bus išspręsta, nes beeižėjantys pastatai prestižo įstaigai nepriduoda, o transporto pastatymas aktualus tiek pacientams, tiek darbuotojams.

Priminsime, kad ligoninės kieme esančių pastatų problema velkasi daugybę metų. Ligoninės vadovas mena, kad pastatą, kur buvo virtuvė bei skalbykla, buvo žadėta nugriauti dar 1989 m., kai buvo statomas centrinis ligoninės korpusas, tačiau taip neįvyko. Dar 2011 m. savivaldybės taryba ligoninės teritorijoje esančius pastatus pripažino kaip nereikalingus ir rekomendavo nugriauti, mat jie seniai nenaudojami, yra avarinės būklės: supuvę langų rėmai ir durys, per stogus bėga vanduo, plokštės eižėja nuo drėgmės, perdangų armatūra surūdijusi ir pan. Tačiau jie it vaiduokliai tebestovi iki šiol. Būtent nugriautų pastatų vietoje galėtų atsirasti automobilių stovėjimo aikštelė, o ir pati aplinka gerokai pagražėtų.

Visgi Valdas Stankūnas ragino pirmiau pasiskaičiuoti finansiškai ir tik tada spręsti, kuris variantas būtų priimtinesnis – aikštelė vietoj nugriautų pastatų ar V. Kudirkos gatvėje prie Šakių poliklinikos esančios aikštelės išplėtimas.  Be to, V. Stankūnas atkreipė dėmesį, kad V. Kudirkos gatvė prie poliklinikos ir gana nesaugi, nes kai automobiliai netelpa aikštelėje, jie paliekami tiesiog gatvėje.

„Siūlau galvoti ir apie saugumą“, – sakė V. Stankūnas.

Nors numatytą viziją sutvarkyti ligoninės kiemą gyrė ir Romas Pukinskas, jis ragino grįžti į realybę – šiais metais biudžetas patvirtintas ir realių finansinių galimybių pastatų nugriovimui jis nemato. Tuo labiau, kad neaišku, ar nereikės pridėti lėšų iš biudžeto pačios ligoninės stabilumui užtikrinti.

„Kodėl mes norim viską kompleksiškai užgulti? Gal aną aikštelę pirmiau, jei ten eina vietoj 40 padaryti 80 vietų? <...> Ne visados reikia galvoti apie raudonąją ikrą, kartais ir blynais reikia pasitenkinti“, – sakė R. Pukinskas, kurio minčiai, kad automobilių aikštelių problemą ar pastatų griovimo klausimą reikia spręsti dalimis, pritarė ir A. Šlėderis.  

Panašiai kalbėjo ir rajono meras Edgaras Pilypaitis.

„Tarybos nariai, jūs turite sausio  8 d. vyr. gydytojo prašymą, kur įkelta ir su sąmatom, ir su pabraižymais, bet buvo dar vienas prašymas dėl pagalbos išlaikyti ligoninę finansuojant Vaikų skyrių. Tai turim susidėlioti prioritetus“, – kalbėjo meras, pabrėžęs, kad reiktų laikytis nuoseklumo.

Tuo labiau, tęsė jis, kad neaišku, koks bus tolimesnis finansavimas ligoninei iš ligonių kasų. Jeigu kaip iki šiol, pusė bėdos, bet jeigu bus „pagal faktą suteiktų paslaugų, tai mums viskas“ ir tada esą nereikės nei apie aikšteles, nei apie pastatų nugriovimus kalbėti. Todėl jis ragino šį nelengvą karantino laikotarpį palaukti ir pažiūrėti, kaip bus „su įvairiais biudžetais, finansavimais“.

Visgi V. Haase teigė, kad prioritetų nusimatymas nieko blogo.

„Mano noras numatyti, kokius darbus atliekam, o finansus spręsim vėliau“, – nepasidavė komiteto pirmininkas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.