Šakiečiai vis dar laukia žadėtų šaligatvių ir pėsčiųjų perėjų

saligatvis dovydaitiene
Šakietė Kristina Dovydaitienė sako, kad kiekvienais metais turi eiti į savivaldybę priminti valdininkams, kad žmonės mieste, Griškabūdžio gatvėje, vis dar vaikšto ne šaligatviais, o tokiais takeliais, kur nėra apšvietimo – būta atvejų, kai tamsiu paros metu pėstieji net susižaloję. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šakių miesto gyventojai vis dar laukia prieš keletą metų jiems valdžios pažadėtų naujų šaligatvių, pėsčiųjų perėjų. Juos piktina, kad savivaldybė neinformuoja, kas vyksta, kada jie bus įrengti ir kur dingo projektas „Šakių miesto susisiekimo infrastruktūros modernizavimas“.

Įgyvendinant šį projektą žmonėms buvo žadėta įrengti naujus šaligatvius L. Giros, Griškabūdžio, P. Vaičaičio, J. Basanavičiaus, ir kitose gatvėse, mieste turėjo atsirasti bent jau dvi naujos pėsčiųjų perėjos – viena ties Zanavykų turgumi, kita ties L. Giros ir V. Kudirkos gatvių sankryža. Apie tai, kad šio projekto paraiškos teikimas buvo pristabdytas ir buvo pradėtas numatytų tvarkyti objektų išsamus tikslinimas, rašėme dar 2018 m. rugsėjo 20 d. straipsnyje „Korupcija – po infrastruktūros derinimo kauke“. Šiame straipsnyje aiškinome, kad savivaldybė turėjo stabdyti paraiškos teikimą, kai pamatė, kad techniniai duomenys, tvarkyti numatytų objektų parametrai neatitinka tikrovės. Tačiau laikas bėga, o apie projektą niekas nekalba, praėjo beveik dveji metai, o šaligatvių ir naujų pėsčiųjų perėjų mieste nėra. Žmonės sako – pikta, kad per tiek metų niekas nepradėta daryti, o pasiesartys buvo tvarkomas netgi karantino metu.

Šakių miesto gyventoja Kristina Dovydaitienė sako jau net nesuskaičiuojanti, kiek kartų kalbėta apie šaligatvių problemą su atsakingais savivaldybės specialistais, o realių darbų kaip nėra, taip nėra. Dar pernai už projekto tikslinimą atsakingas savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Mauza tikinęs gyventojus, kad šiais metais projektas bus ir parengtas, ir įvykdytas.

„Praėjo dar vieni metai, o darbų nesimato. Pernai teisinosi dėl nevykstančių darbų tuo, kad pateikus paraišką buvo rasta klaidų, kurias reikėjo ištaisyti. Aš vertinu tai kaip aplaidumą. Iš viso projektas turėjo būti įgyvendintas 2014–2020 metais. Pernai sakė, kad nėra rangovų, bet rekreacinių zonų įrengimui palei Siesartį rangovai buvo“, – savo kritišką nuomonę išsakė K. Dovydaitienė.

Pasak moters, jai ir kitiems aplinkiniams žmonėms pikta, kad 2020 m. mieste reikia vaikščioti ne šaligatviais, o kelkraščiais, vietomis trūksta pėsčiųjų perėjų, o jeigu žmonės eina ne ta kelio puse, kur yra šaligatvis, o kita (pavyzdžiui, V. Kudirkos g. nuo L. Giros g. „Norfos“ link), tai policija už tai juos baudžia.  

Pasak savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vyriausiojo specialisto V. Mauzos, projektavimas baigtas, bus netrukus pradėta ieškoti rangovų, kurie vykdys darbus, o šaligatvių įrengimas turėtų prasidėti dar antrajame šių metų pusmetyje. Tiesa, anot specialisto, ne viskas bus padaryta taip, kaip gyventojai nori, nes pėsčiųjų perėjos įrengti V. Kudirkos ir L. Giros gatvių sankirtoje neleidžia Kelių direkcija, o Aušros gatvėje šio projekto įgyvendinimo metu jokie darbai nebus atlikti. Anot V. Mauzos, šiuo projektu bus tvarkomos aštuonios gatvės, o gyventojams svarbus šaligatvis nuo L. Giros iki prekybos centro „Norfa“ bus įrengtas, kaip ir Jazminų bei Medžiotojų gatvėse. Dar šiuo projektu, sako specialistas, bus įrengti  ir pėsčiųjų-dviračių takai  Griškabūdžio, Striūpų, L. Giros, Birutės, P. Vaičaičio gatvėse ir J. Basanavičiaus gatvėje nuo Vasario 16-osios g. iki Aušros g. Projekto suma dabar yra 1 mln.105 tūkst. eurų, tačiau ji gali pasikeisti po darbų pirkimo.

Iš specialisto atsakymo aišku, kad pėsčiųjų perėjų minėtose sankryžose įrengta nebus, nors gyventojai ne kartą sakę, kad ties Zanavykų turgumi jos labai reikėtų, nes atėję nuo autobusų stoties žmonės gatvę kerta „bet kaip“ ir taip sukelia grėsmę savo ir kitų eismo dalyvių saugumui.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.