Miestai ir miesteliai vėl pražydo gėlėmis

geles mieste
Šakių seniūnija jau prieš kelias savaites baigė sodinti gėlių kompozicijas pagrindinėse miesto rekreacinėse zonose.Gėlėms seniūnija išleido apie 5 tūkst. eurų. D. Pavalkio nuotr.


Atėjus vasarai miestai ir miesteliai pražysta įvairiomis gėlių kompozicijomis. Tam, kad mūsų akį visą vasarą džiugintų gėlės, daug pastangų ir lėšų įdeda seniūnijos.
 
Šakiuose jau kelios savaitės galima pastebėti įvairiausias gėlių kompozicijas miesto skvere, paežerėje, miesto centre ir kitur. Seniūnas Dalius Jasevičius sako, kad šiais metais seniūnija išleido apie 5 tūkst. eurų miesto želdiniams įsigyti, o floristines kompozicijas kūrė ne kokia nors specialiai samdyta želdynų dizainerė, bet seniūnijos darbuotoja. Seniūnas pasidžiaugė, kad dar nuo pernai dėl šiltos žiemos išliko kai kurios gėlės, kurios dabar bendroje kompozicijoje su naujai pasodintomis puikiai atrodo.

Kudirkos Naumiesčio seniūnijos mentorius Algimantas Baubonis sako, kad šįmet jų mieste buvo pasodinta gėlių ir nupirkta medelių už 900 eurų. Medelius sodins ten, kur buvo atlikta miesto rekonstrukcija, o gėlės susodintos pagrindinėse miesto traukos vietose.

Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis teigė, kad jau praėjusią savaitę baigė gėlių miesto centre sodinimo darbus ir tam išleido 800 eurų. Deja, vos tik susodinus gėles, seniūnija pastebėjo, kad į jas įsisuko piktavaliai ir po kelis krūmelius „pasiskolino“. Seniūnas pasidžiaugė, kad seniūnija šįmet turi vieną darbuotoją, kuri daug išmano apie gėlių auginimą ir jų komponavimą.

Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis sako, jog taip pat pagal galimybes stengiasi apsodinti miestelio reprezentacines zonas gėlėmis, o tam šįmet išleido apie 400 eurų.  

Lukšiuose, pasak seniūno Vido Cikanos, gėlės buvo sodinamos ne tik iš seniūnijos lėšų ir išleista 580 eurų, bet daug daigų sudovanojo žmonės. Dabar, anot seniūno, ištiko kitas didelis rūpestis – reikia tas gėles prižiūrėti, tačiau seniūnijai pastaruoju metu labai trūksta darbo rankų, ypač dabar, kai daugelis žmonių sugalvojo paatostogauti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.