Ketino išsaugoti, bet persigalvojo

policijos pastatas
Nors pastato fasadinė siena įdomi architektūriniu bei istoriniu požiūriu, savivaldybei išlaikyti tokį turtą sudėtinga, todėl svarstoma eiti pastato pardavimo keliu. (Šakių r. savivaldybės nuotr.)


Nepraėjo nė metai nuo pasvarstymų, ką gi daryti su savivaldybei priklausančiu buvusiu policijos pastatu Birutės g., ir prie šio klausimo grįžta vėl. Tik jei pernai būta minčių, kad pastatą reikėtų išsaugoti, galbūt bandyti pritraukti investuotojus, įkurdinti Turizmo ir informacijos centrą, muziejų ar pan., tai dabar kalbama, kad kone logiškiausia mintis pastatą visgi parduoti.  
 
Pernai savivaldybės administracijos vadovai svarstė, kad jeigu pastatas bus privatizuojamas, turto savininkas niekaip nebūtų įpareigotas turto išsaugoti. O saugoti norėta, nes architektūriniu bei istoriniu požiūriu pastatas įdomus, bebyrantis tinkas atidengė užrašą „Rabinovo manufaktūra“, o tai leistų manyti, jog tikrai būta tokio žydo Rabinovo, nors iki galo ir nežinoma, kas konkrečiai tame pastate buvo.

Savivaldybės administracijos architektas Mantas Paketuris parengė ir vizualizaciją, tačiau nors sprendimai, siūlymai įdomūs, tai, pasak valdininkų, ne savivaldybės kišenei, o privačių investuotojų neatsirado, nors teiravimųsi esą būta.

„Kuo ilgiau stovės, tuo bus blogiau“, – mano administracijos direktorius Dainius Grincevičius, teiravęsis Finansų ir rajono plėtros komiteto posėdžio metu ir tarybos narių nuomonės, tai ką gi su pastatu daryti.

Pastatas jau kelis sezonus nešildomas, pamatai suskilę, byra tinkas, į jį pradeda patekti pašaliniai asmenys ir čia, anot mero Edgaro Pilypaičio, miesto centre darosi tiksinti socialinė bomba.
„Yra turtas, jį reikia prižiūrėti“, – sako administracijos direktorius.

Valdžios atstovai svarstė ir apie pastato nuomą, tačiau nepagerinus būklės tai tikriausiai neįmanoma. Tiesa, nerimo, ką su pastatu ketintų daryti savininkai, yra.

„Kad nebūtų, jog nupirkę tokioj vietoj „Maximą“ pastatytų“, – svarstė Rasita Grincevičienė. Tačiau sklypas, pasak administracijos vadovų, gana mažas, o laikyti tik tam, kad stovėtų tuščias, irgi nėra prasmės.

Štai Raminta Jakelaitienė mano, jog šiuo klausimu žodį tarti galėtų ir speciali darbo grupė, tačiau labiausiai linkstama prie to, kad pastatas būtų traukiamas į privatizuojamų sąrašą, po šio žingsnio jis galėtų būtų įvertintas. Tiesa, baiminamasi, kad kaina nebūtų neadekvačiai didelė, kaip kad buvo su buvusios vaistinės pastatu, kuris pradžioje buvo įvertintas gerokai daugiau nei 70 tūkst. eurų. Visgi sprendimus parodys laikas, o savivaldybė ir taip turi daugybę turto, kuriuo sunku tinkamai pasirūpinti.
 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.