Šakių rajonas ir vėl tarp rizikingiausių, grįžta kaukės

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad Šakių rajone, kaip ir dar aštuoniose savivaldybėse, fiksuojamas didesnis sergamumas COVID-19 liga negu kitose Lietuvos savivaldybėse, todėl nuo liepos 27 d. iki rugpjūčio 2d. čia bus intensyvesni tyrimai dėl koronaviruso.

Beje, Šakių rajono savivaldybė tarp rizikingesnių pakliuvo ir ankstesnę savaitę, o šįkart, be Šakių, intensyvesni testavimai vyks ir Trakų, Kėdainių, Molėtų, Vilniaus, Šalčininkų, Klaipėdos rajonų bei Panevėžio ir Kauno miestų gyventojams.
 
Testavimo tvarka išlieka tokia pati: šiose didelės rizikos savivaldybėse šią savaitę profilaktiškai tiriami gydymo bei socialinės globos įstaigų darbuotojai. Taip pat papildomai tiriami pacientai, kurie gydymo įstaigose praleido daugiau negu 48 valandas.

Šiuo metu Lietuvos sergamumo koronaviruso infekcija rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra 3,7. Intensyvesnis testavimas reikalingas tose savivaldybėse, kuriose epidemiologinis rodiklis 100 tūkst. gyventojų viršija Lietuvos vidurkį bei yra didesnis už 5, o per paskutines 14 dienų buvo nustatytas daugiau nei vienas užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejis. Skelbiama, kad Šakių rajone šis rodiklis yra 15.

Šakių rajone tebėra keturi oficialiai patvirtinti koronaviruso susirgimo atvejai.

Nuo šeštadienio, rugpjūčio 1-osios, Vyriausybei nusprendus grįžta privalomas veido kaukių dėvėjimas viešose uždarose vietose. Tai yra kaukės bus privalomos prekybos centruose ir viešajame transporte, tačiau jos nebus būtinos viešojo maitinimo įstaigose ir kultūros bei sporto renginiuose. Atkreipiamas dėmesys, kad čia privaloma paisyti rekomenduojamų atstumų, turi būti ribojami žmonių srautai. Didžiųjų prekybos tinklų atstovai skelbė, kad nuo šeštadienio kaukių nedėvintys klientai nebus įleidžiami į parduotuves.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.