Laikytis nustatytų tvarkų ne visada paprasta

Nors rajono seniūnų yra prašoma laikytis pačių susikurtos tvarkos ir įstatymų, kartais aplinkybės susiklosto taip, kad dėl atstumo seniūnams patogiau kai kuriuos techninius dalykus susitvarkyti net ne rajone, o kitur veikiančiose įmonėse, tačiau tai prasilenkia su pačios savivaldybės nusistatytomis taisyklėmis.

Per praėjusį antradienį vykusį rajono seniūnų pasitarimą savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Felicita Totoraitienė prašė seniūnų nepiktnaudžiauti tvarka ir gendančią techniką tvarkyti ne kažkur kitur, o pas tuos rangovus, kuriuos per viešuosius pirkimus šiems metams įsigijo savivaldybė.
 
„Šiais metais remonto darbams yra skirta 50 tūkst. eurų, o pirkimus laimėjo UAB „Minpenta“, kuri turi ir subrangovą UAB „Moba“. Būtų gerai, kad ir seniūnijų gendančios technikos remonto darbai būtų atliekami šiose įmonėse, nes kitaip yra labai iškraipomas pats pirkimų planas“, – aiškino specialistė.

Tačiau situacija tokia, kad kai kurių seniūnijų seniūnams patogiau paieškoti remontininkų artimiausiuose garažuose arba netgi kitame rajone. Lekėčių ir Kidulių seniūnams arčiau ir ekonomiškiau susitvarkyti prakiurusią kokios nors priemonės padangą artimiausiuose servisuose nei vežtis ją lopyti į Šakius.  

To paties savivaldybės administracijos skyriaus vedėja Jūratė Šneideraitienė antrino F. Totoraitienei sakydama, jog seniūnai turi pateikti argumentuotus pasiūlymus, kad jų kitur perkami darbai bus tikrai pigesni, negu nuperka savivaldybė, ir tokiais atvejais keletas išimčių galimos, bet tai neturi tapti tendencija nuolatiniam piktnaudžiavimui.

„Jeigu jums prakiuro padanga ir jūs nuvešite į artimiausią servisą ir atliksite pirkimus, žodžiu, bus atskiras pirkimo planas, tai nieko neatsitiks, bet tai gali būti tik išimtiniai atvejai“, – sako F. Totoraitienė.

Anot J. Šneideraitienės, po tokių seniūnų padarytų saviveiklos žingsnių jų skyriui vėliau tenka aiškintis auditoriams, todėl seniūnų ir prašoma laikytis nustatytos tvarkos. Administracijos direktorius Dainius Grincevičius pastebėjo, kad yra vos keturios seniūnijos (Kiduliai, Lekėčiai, Kudirkos Naumiestis, Sudargas), kurioms arčiau kiti rajonai negu Šakiai, tad lig šiol naudojosi ne tik savivaldybės nupirktais rangovais, tačiau bendros blogos situacijos nėra, visi kiti seniūnai remontuojasi techniką ten, kur jiems ir priklauso.

Rajono meras Edgaras Pilypaitis sako, kad reikia ne tik laikytis savo pačių nusistatytų tvarkų, bet ir paremti rajono verslą, juk būtent apie tai visada garsiai kalbama prieš rinkimus, o jiems praėjus pamirštama, kas buvo susitarta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.