Barzdų seniūnijai vadovaus vietinė

didziuliene grincevicius
Praėjusį ketvirtadienį savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius iš dviejų kandidačių į Barzdų seniūno pareigas pasirinko Jurgitą Didžiulienę, kuri šioje seniūnijoje 11 metų yra išdirbusi sekretore. Šakių r. savivaldybės administracijos nuotr.


Praėjusį ketvirtadienį savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius apsisprendė, kad iš dviejų konkursinę atranką laimėjusių kandidačių naująja Barzdų seniūne taps Jurgita Didžiulienė. Moteriai darbas Barzdų seniūnijoje nebus naujiena – čia ji net 11 metų yra dirbusi seniūnijos sekretore.
 
Šiuo metu administracijos direktoriaus paskirta seniūnė J. Didžiulienė dirba Šakių socialinių paslaugų centre, tačiau šią darbovietę gruodžio 3 d. paliks ir grįš dirbti į Barzdų seniūniją, kurioje ir pati gyvena. Socialinį, pedagoginį išsilavinimą turinti moteris sako, kad jos dabartinis ir būsimas darbai yra glaudžiai susiję tarpusavyje. Į Šakius naujoji seniūnė atėjo dirbti tik šią vasarą, bet sako per kelis mėnesius jau spėjusi pasisemti nemažai patirties ir žinių, kurios tikrai pravers dirbant seniūnijoje, nes visur jos darbo objektas tas pats – viskas sukasi apie žmones. Juk Barzdų seniūnija yra ta specifinė rajono dalis, kur ilgus metus didelis nedarbo lygis, tad socialinio darbo patirtis, pasak pašnekovės, čia bendraujant su gyventojais tikrai labai reikalinga.

Svarbiausia, ką pradėjusi dirbti seniūne žada J. Didžiulienė, – tęsti pradėtus darbus. Šiuo metu Barzdų seniūnijoje yra atnaujinama ir įrengiama daugiau apšvietimo sistemos, o tai inicijavo laikinai vaduojantis Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius. Tad naujos seniūnės uždavinys bus tinkamai užbaigti tai, kas jau pradėta. J. Didžiulienė sako, kad Barzdų seniūnijoje veikia labai stiprios bendruomenės, tad jai tik teliks tęsti pradėtus darbus ir įsiklausyti į gyventojų ir visuomenininkų lūkesčius.  

„Aš turiu tokį tikslą kartu su bendruomenėm kažką sugalvoti, kad daugiau į įvairias veiklas būtų įtraukta ir jaunimo. Žinoma, jo šioje seniūnijoje nėra daug, bet ir tam nedaugeliui reikia kažką veikti, kažkaip turiningai praleisti laiką. Tai būtų mano svajonė. Ar ją pavyks įgyvendint, priklausys ir nuo pačių žmonių, ir grįžtamojo ryšio į mano iniciatyvą“, – sako J. Didžiulienė.

Barzdų seniūnijai naujo seniūno prireikė po to, kai liepos 31 d. už šiurkščius pažeidimus iš pareigų buvo atleistas ilgametis šios seniūnijos seniūnas Remigijus Naujokaitis. Barzdų seniūnė bus penktoji moteris iš šiuo metu esančio 13-kos rajono seniūnų kolektyvo. Pernai Kidulių seniūne, laimėjusi konkursą, tapo Renata Švelnytė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.