Griškabūdiečiai žiemos pramogomis mėgaujasi įrengtoje čiuožykloje

ledas griskabudyje
Griškabūdžio bendruomenės centras inicijavo čiuožyklos įrengimą ant ledo ir viliasi, kad tai praskaidrins bendruomenės kasdienybę. Organizatorių nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Sulaukę tikros žiemos su gausybe sniego ir dideliu šaltuku, Griškabūdžio bendruomenės centro entuziastai pirmiausiai suskubo pasirūpinti jiems priklausančio tvenkinio žuvimis, kad netrūktų deguonies. Ši iniciatyva peraugo į kitą, daug malonesnę – griškabūdiečiai ant tvenkinio įrengė čiuožyklą po atviru dangumi ir kviečia mėgautis žiemos malonumais.

Griškabūdžio bendruomenės centro pirmininkė Agnė Paškauskienė pasakojo, kad kai bendruomenei priklausantį tvenkinį uždengė ledas ir gausiai užklojo sniegas, pirmiausiai susirūpino vietiniai žvejai, ar jame gyvenančioms žuvims užteks deguonies. Dar pavasarį bendruomenės iniciatyva ir lėšomis tvenkinys buvo naujai įžuvintas.

Praėjusį savaitgalį bendruomeniečiai ėmėsi veiklos: pirmiausiai nukasė nuo tvenkinio ledo nedidelį plotą sniego, išpjovė eketę ir pastatė orapūtę, kad prisotintų tvenkinį deguonies, neleistų uždusti žuvims. Pašnekovė atskleidė, kad kol kas įrenginį paskolino miestelio seniūnas Saulius Naumavičius, bendruomenė suskubo tokį įrenginį įsigyti ir pati.

Eketės pjovimu ant tvenkinio daugiausiai rūpinosi Jonas Naujokaitis, jis ir toliau ją prižiūri, aplink eketę teritorija aptverta saugos juosta. Tuo metu kiti griškabūdiečiai – Arūnas Kliaudaitis, Tadas Paškauskas, Ieva Bačėnienė, pati bendruomenės pirmininkė – su sniego kastuvais kibo valyti nuo ledo sniegą. Kaip pasakojo A. Paškauskienė, kol jie plušėjo, vaikai taip pat leido laiką gamtoje, saugiai žaidė šalia esančioje vaikų žaidimo aikštelėje.

„Tvenkinio pakraščiai buvo pakankamai neužšalę. Su technika važiuoti ant ledo valyti sniego nebuvo galima. Todėl su rankomis atkasėm nuo pakraščių sniegą, kad ledas sustorėtų ir pakraščiuose. Atėjo ir daugiau talkininkų, sakom – valom dalį ledo dar ir čiuožyklai“, – paruošiamaisiais čiuožyklos įrengimo darbais dalijosi Griškabūdžio bendruomenės centro pirmininkė.

Nuvalius sniegą nuo ledo, čiuožyklos aikštę vyrai iš eketės užliejo dar vandeniu, šis per šeštadienį užšalo, o kitą dieną ledas buvo užlietas dar vienu sluoksniu. Tuo pasirūpino griškabūdiečiai Ramūnas Atgalainis ir Mantas Puskunigis. Ledo paviršius tapo lygus. Likusį sniegą nuo tvenkinio ledo valyti buvo pasitelktas ir keturratis.

Sekmadienio pavakarę griškabūdiečiai jau išmėgino čiuožyklą, pirmadienį taip pat atsirado nepabūgusių žvarbaus vėjo ir norinčių pačiuožinėti bei pasimėgauti žiemos teikiamais malonumais.

A. Paškauskienės sako, kad čiuožėjus ragina laikytis visų karantino laikotarpiu privalomų reikalavimų.

„Neskatiname būriuotis žmonių. O pagal galimybes, asmeniškai, kas pasiilgę to ledo, laikantis reikalavimų, gali ateiti pasičiuožti. Negalime rengti masinių renginių, taip pat daryti didelės čiuožyklos ant ledo, todėl įrengėm ant dalies tvenkinio“, – sako A. Paškauskienė.

Bendruomenės pirmininkė prisiminė, kad dėl nepalankių oro sąlygų, kad buvo šiltos žiemos, pastaruosius dvejus metus čiuožyklos nebuvo. Tik prieš ketverius metus ant tvenkinio buvo panašus ledas.

„Savaitės pradžioje vėl gausiai prisnigo, kadangi čiuožykla užpilta vandens sluoksniais, ledas lygus, sniegas greitai valosi, tačiau už lango sninga, tai šiek luktersim su sniego valymu nuo čiuožyklos. Tikimės, kad šįmet čiuožykla veiks ilgiau ir teiks bendruomenei čiuožimo malonumą“, – kalbėjo A. Paškauskienė.

Beje, ant ledo jau veikia ir karuselė, o planuose – slidžių trasos įrengimas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.