Kol kas neaišku, kada atsiras atliekų konteinerių aikštelės

Besiruošdami vasario mėnesio rajono tarybos posėdžiui, tarybos nariai vėl pasidomėjo, kur yra pažadėtosios atliekų konteinerių aikštelės. Pagal planą aikštelės jau turėtų būti ir įrengtos, o dar net negirdėti, kad darbai būtų pradėti.

Savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis sako, jog gerų žinių iš projektą įgyvendinančios UAB „Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro“ (MAATC) pranešti dar negali, nes ši yra įsivėlusi į teisinius ginčus su projektuotojais. Pagal planą MAATC turėjo, įgyvendinant infrastruktūros plėtros projektą, Šakių rajone įrengti 111 konteinerinių aikštelių, o praėjusią vasarą turėjo prasidėti realūs aikštelių įrengimo darbai.
 
2018 m. pabaigoje MAATC pasirašė projektavimo ir rangos darbų sutartį su konkursą laimėjusia UAB „Conlista“. Bendrovė įsipareigojo parengti projektą ir įrengti aikšteles, tačiau padarytas buvo tik projektavimas. Pernai birželio mėnesį rangovas pranešė MAATC, kad pagal sutartį numatytų rangos darbų atlikti negalės, tarp įmonių prasidėjo teisiniai ginčai. Anot A. Šlėderio, kol kas tęsiasi teisiniai ginčai, tačiau žadama ieškoti kito rangovo darbams atlikti, o kada šiuo klausimu ledai pajudės, kol kas neaišku.

Projektas turi būti įgyvendintas iki 2023 m. rugsėjo pabaigos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.