Nors ne vienbalsiai, biudžetui pritarė

Penktadienį vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo patvirtintas svarbiausias finansinis savivaldybės dokumentas – 2021 metų biudžetas, lemsiantis, kaip gyvensime šiais metais.

Biudžetas planuojamas su 33 mln. 300 tūkst. eurų pajamomis bei 34 mln. 110 tūkst. eurų išlaidomis. Skolintis savivaldybė galės ir ketina apie 800 tūkst. eurų. Visų programų poreikis už galimybes buvo beveik 3 mln. didesnis. Išsamiai apie biudžeto projektą rašėme vasario 12 dienos „Draugo“ numeryje, pagrindiniai finansavimo principai šešioms programoms finansuoti iš principo nesikeitė ir po tarybos narių balsavimo.
 
Tiesa, vienas didesnių buvo Manto Puskunigio paklausimų. Tarybos narys siūlė didesnį dėmesį skirti 5–10 klasių psichinės sveikatos ugdymui, socialinių kompetencijų ugdymui ir tam numatyti atitinkamą finansavimą. Savivaldybės Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė informavo, kad norint įgyvendinti šį siūlymą papildomai reikėtų 142 tūkst. 200 eurų, be to, šiuo klausimu savo komitete diskutavę švietimiečiai patikino, kad daugelis priemonių mokyklose yra vykdoma per skirtingas ir įvairias programas. Ir ne nuo penktos klasės, o nuo pradinių. Vicemeras Darius Jakavičius kalbėjo ir apie šeimos vaidmenį bei svarbą ugdant minėtas kompetencijas. Administracijos vadovai atkreipė dėmesį ir į tai, kad jeigu norime kažko papildomai, reikėtų pasiūlyti, kam tuomet finansavimą dar sumažinti, nes netgi jeigu ir būtų biudžeto lėšos ir mokesčiai surinkti 100 proc., kas nebūtinai ir bus (pernai nesurinkta apie 1 mln. eurų), lėšų trūkumas akivaizdus, biudžetą tikrai ne kartą reikės tikslinti ir kai kurioms programoms sumažintą finansavimą vis tiek reikės atstatyti.

M. Puskunigis kalbėjo, kad nereikėtų sakyti, jog trūksta, o galvoti, kaip papildomai pritraukti lėšų. Visgi po diskusijų Finansų ir rajono plėtros komitete M. Puskunigio siūlymui buvo nepritarta.

M. Puskunigis ir Valdas Stankūnas, tvirtinant 2021-ųjų savivaldybės biudžetą, balsavo prieš, 19 tarybos narių buvo už.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.