Gerai dirbantys pavaldiniai nusipelnė priedų

grincevicius d1
Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius ne tik baigė jam pavaldžių specialistų, skyrių vedėjų, seniūnų pernai metų veiklos vertinimą, daugumai kaip paskatinimą skyrė priedus, bet ir pasidžiaugė, kad pastaruoju metu į valstybės tarnybą ateina jauni, perspektyvūs, motyvuoti žmonės. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Iki vasario vidurio savivaldybės administracijos direktorius vertino savo pavaldinius – seniūnus, skyrių vedėjus ir tris specialistus, kurie yra tiesioginiai jo pavaldiniai. Jeigu darbas įvertintas labai gerai, pavaldiniai sulaukia paskatinimo, kuris dažniausiai yra tam tikro dydžio priedas, o tai yra puikus būdas kilti valstybės tarnautojų algoms.

Šiais metais seniūnai įvertinti arba labai gerai, arba gerai – nepatenkinamai įvertintų nebuvo. Iš keturiolikos nuolatinius vadovus pernai turėjo dvylika seniūnijų, tad ir vertinti buvo dvylika seniūnų. Tiesa, buvęs Barzdų seniūnas Remigijus Naujokaitis vertinimo netgi nesulaukė, nes už šiurkštų pažeidimą prarado šį darbą dar vasarą. Nevertintos ir dvi naujos seniūnės – prieš porą savaičių konkursą laimėjusi Žvirgždaičių seniūnė Giedrė Snudaitienė ir praėjusių metų pabaigoje Barzdams pradėjusi vadovauti Jurgita Didžiulienė. Tačiau administracijos direktorius Dainius Grincevičius pabrėžė, kad naujai pradėjusių dirbti seniūnių darbus teks vertinti po pusės metų. Iš dvylikos seniūnų dešimt seniūnų įvertinti labai gerai, o du įvertinti gerai. Tai reiškia, kad dešimčiai šių valstybės tarnautojų, kurie pernai dirbo labai gerai, direktorius galėjo skirti paskatinimą – papildomas atostogų dienas, padėkas arba vieno pareiginio atlyginimo dydžio priedą, arba priedus pasirenkant nuo 0,5 iki 1,5 koeficiento. Du tik gerai dirbę seniūnai paskatinimų nesulauks. „Draugo“ žiniomis gerai įvertinti yra Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis ir Šakių seniūnas Dalius Jasevičius.

D. Grincevičius neįvardino, kurie pavaldiniai paskatinti priedais, nors sakė, jog visiems dešimčiai seniūnų buvo skirti priedai prie algos, tačiau koeficiento, kam ir kiek skirta, taip pat neįvardija. Labai gerai įvertinti ir skyrių vedėjai bei trys specialistai. Pasak direktoriaus, koeficientai visiems seniūnams skirti ne tolygiai, o atsižvelgiant į jų praėjusių metų darbo įvykdytas užduotis. Kiek ir kam padidės atlyginimai, žino tik patys jų gavėjai. Pavyzdžiui, skiriant 1 koeficiento priedą, alga seniūnui padidės apie 100 eurų jau atskaičius mokesčius. Su direktoriaus įvertinimais sutiko visi – niekas įvertinimo neapskundė, sutiko su direktoriaus pastabomis, kurias jis paliko prie vertinimo.

„Vieną seniūną vertinau gerai, nes būdavo gaunama nuolat įvairių nusiskundimų iš gyventojų. Aišku, tie nusiskundimai tik žodiniai, tad veiklos patikrinimų nesiimta, bet bendrai seniūno darbo veiklai, kaip matome, įtakos turi. Kitu atveju seniūnas neįvykdė papildomų uždavinių, kurie buvo sutarti. Motyvai – neva dėl pandemijos, bet pandemija buvo visiems seniūnams, tai jų darbo neįtakojo. Kai nori, randi, kaip padaryti, kai nenori – ieškai pasiteisinimų, tiesiog reikia pasistengti“, – sako D. Grincevičius.

Direktorius sako, kad yra dar vienas aspektas, į kurį atsižvelgė skirdamas seniūnams priedų koeficientą – pareiginės algos dydis. Ne paslaptis, kad tie seniūnai, kurie neseniai pradėjo dirbti ir neturi valstybės tarnyboje sukaupto stažo, gauna mažus atlyginimus. Tad direktorius atsižvelgė į šį aspektą ir paskatino neseniai pradėjusius dirbti seniūnus – Kidulių seniūnę Renatą Švelnytę ir Slavikų seniūną Valdą Dumčių, kad jų atlyginimai bent jau kartu su priedais galėtų bent šiek tiek konkuruoti su verslu, kuris gali specialistams mokėti kur kas didesnius atlyginimus. Neturinčiųjų stažo seniūnų algos tesiekia tik 860 eurų. Direktorius taip pat neatskleidė, kokius priedų koeficientus skyrė šiems seniūnams.

„Aš atėjęs čia dirbti iš karto sakiau, kad reikia sudaryti tokį klimatą su darbuotojais, kad jie norėtų čia dirbti ir stengtųsi, būtų motyvuoti“, – pabrėžė administracijos direktorius.

Anot direktoriaus, savivaldybė ir taip stengiasi mažinti nereikalingus etatus, papildomų etatų pastaraisiais metais niekur nėra sukurta, o tuos pinigus arba bent jų dalį administracija išdalina kitiems to sektoriaus specialistams. Lygindamas valstybės tarnautojų darbą su privačiu verslu, direktorius sako, kad tobulumui ribų nėra – nors specialistai dirba gerai, tačiau yra dar vietų, kur tarnautojai galėtų ir pasistengti.

„Labai džiaugiuosi jaunais specialistais, kurie neseniai pradėjo dirbti, nes jie turi į darbą kitokį požiūrį bei tempą, aišku. Į juos lygiuojasi ir kiti, net tie, kurie seniau dirba“, – pasidžiaugė pavaldiniais D. Grincevičius.

Kalbėdamas apie perspektyvas direktorius sako, kad mato viską krypstant tik į gerąją pusę, nes į valstybės tarnybą ateina jauni, motyvuoti, atsakingi specialistai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.