Nieko nelaukusi kibo dirbti įprastus darbus

didziuliene jurgita2
Ketvirtą mėnesį Barzdų seniūnės pareigas einanti Jurgita Didžiulienė suspėja ne tik pagrindinius darbus suorganizuoti seniūnijoje, bet ir dalyvauti kitoje bendruomeninėje veikloje. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Ketvirtą mėnesį savo krašte Barzduose seniūnaujanti seniūnė Jurgita Didžiulienė, regis, nestokoja nei idėjų, nei iniciatyvų – seniūnijoje jos organizuojami darbai rūksta kaip iš pypkės, o kitu metu seniūnė randa laiko ir bendruomeninėms veikloms.

Vos tik gruodžio 1 d. pradėjusi eiti seniūnės pareigas, J. Didžiulienė suskubo organizuoti darbus, kuriuos visi seniūnai stengiasi pasidaryti šaltuoju metų laiku. Nuo gruodžio iki kovo mėnesio ir Brazdų seniūnijoje buvo genimos pakelės, kurių per keturis mėnesius iš viso iškirsta ir sutvarkyta 6,8 km, o gauta medžiaga netrukus bus smulkinama – gaminamas biokuras kitam šildymo sezonui. Šio kuro, kurį pasigamina pati seniūnija, seniūnijos poreikiams užtenka šildymo sezonui.

„Aktyviai vyksta pavasario aplinkos tvarkymo darbai, kuriuos padeda atlikti visuomenei naudingus darbus turintys atidirbti asmenys. Vien per kovo mėnesį jų buvo pasitelkta 30 asmenų iš visos seniūnijos. Taip pat turime vieną jaunuolį, kuris atidirbti atsiųstas iš Probacijos tarnybos ir kas mėnesį jis turi atidirbti 20 valandų“, – pasakojo seniūnė.

Vėliau J. Didžiulienė prasitarė, kad iš pradžių nebuvo lengva susistyguoti tvarką, kad atidirbantys asmenys jos laikytųsi, išdirbtų reikiamą skaičių valandų, nes iš pradžių jie tvarkos nepaisė – išeidavo ir ateidavo kada panorėję. Tačiau ši problema, anot seniūnės, netrukus išsisprendė, nors su atidirbančiais žmonėmis apskritai nėra lengva.

Anot seniūnės, per šį švarinimosi laikotarpį seniūnijos teritorijoje surinkta labai daug šiukšlių, ypač daug automobilių padangų, kitų automobilių detalių, šiferio. Atliekas darbuotojai surūšiavo, o vėliau jos, sutarus draugiškai su Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro atstovais, buvo priduotos nemokamai.

Kovo pabaigoje seniūnijos žvyrkeliuose buvo pabandyta atlikti jau ir profiliavimo darbus, tačiau juos, pasak seniūnės, teko nutraukti dėl blogų oro sąlygų. Bet su šiuos darbus atliekančios AB „Kelių priežiūra“ atsakingu asmeniu seniūnė apvažiavo visus savo teritorijoje esančius žvyrkelius, įsivertino kelių būklę, aptarė ir su rangovų atstovu susidėliojo prioritetus.

Seniūnė pasidžiaugė vieno iniciatyvaus ūkininko iš Šakių gražiu poelgiu, kada jis, besigabendamas sau apvaliosios medienos iš jų seniūnijos ribų, parėmė ta mediena dar ir tris vietines šeimas, kurias pats atsirinko pagal savo nuožiūrą.

Paskutiniu metu seniūnijos darbuotojai ir atidirbinėjantys už pašalpas visas darbo pajėgas nukreipė į klebonijos senojo ūkinio pastato tvarkymą, taip pagelbėdami klebonui apsitvarkyti aplinką ir pastatą.  

Pasak J. Didžiulienės, neseniai seniūnija parsigabeno iš Griškabūdžio atliekamus naudotus tris elektros stulpus, kuriuos planuoja pastatyti Bažnyčios gatvės atkarpoje, kuri dar lig šiol nebuvo apšviesta. Taip pat Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius atidavė Barzdams ir senas šaligatvių trinkeles, kurias seniūnė žada panaudoti tvarkant takus prie civilinių kapinių.

„Visada stengiamės aktyviai dalyvauti visose bendruomeninėse veiklose, kiek tai leidžiama dabar per karantiną, laikantis visų saugumo reikalavimų. Dalyvavome Griškabūdžio kultūros centro organizuotoje iniciatyvoje „Pažink Zanavykiją“, kėlėme inkilus, puošėmės Velykoms viešąsias erdves“, – pristatė pastarojo meto veiklą seniūnė.

J. Didžiulienė sako, jog pagrindinio prizo iniciatyvoje „Pažink Zanavykiją“ (iniciatyva buvo skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti) negavo, tačiau džiaugėsi ir paguodos prizu (kepta eglute), kurį gavo už dalyvavimą. Seniūnė atvira – nors ji atstovauja renginiuose seniūnijos kolektyvą, tačiau kartais tos veiklos susipina su bendruomenės veiklomis, tad sunku atskirti, kur yra jos kaip seniūnės atstovavimas, o kur ji dalyvauja kaip vietos bendruomenės atstovė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.