Rajono neįgalieji perrinko savo pirmininkę ketvirtai kadencijai

vasaitiene neigaliuju sajunga
Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos pirmininke dar ketveriems metams išrinkta  Stasė Vasaitienė (priekyje) pasidžiaugė, jog rajone sparčiai vykdomi aplinkos, būsto pritaikymo neįgaliesiems darbai. D. Pavalkio nuotr.

Trečiadienį vykusiame Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos atskaitiniame-rinkiminiame susirinkime organizacijos vairas dar ketverių metų kadencijai patikėtas dabartinei pirmininkei Stasei Vasaitienei, kuri tvirtino, jog organizacija dirba neįgaliesiems, o jai priklausantys žmonės visada pasiryžę išklausyti, patarti, padėti.
 
Rajono Žmonių su negalia sąjunga vienija 303 narius, sąjungoje veikia devyni klubai, kurie organizuoja įvairias veiklas seniūnijose ir gyvenvietėse. Taip pat veikia Janukiškių ir Šakių dienos centrai.

Susirinkimas prasidėjo susikaupimo valandėle, nes kasmet atsisveikinama su sąjungos nariais, draugais, bičiuliais, artimaisiais, išėjusiais Anapilin, todėl organizacijos pirmininkė pirmiausiai pakvietė tylos minute pagerbti jų atminimą.

Kaip veiklos ataskaitą pristatydama kalbėjo sąjungos pirmininkė S. Vasaitienė, organizacija 2020 metais dirbo pagal du projektus. Neįgaliųjų departamento finansuojamam Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektui „Sveikatingumas, veiklumas, neįgaliųjų kelias į visuomenę“, buvo gauta 20 tūkst. 151 euras, lėšos panaudotos vadovo administravimo, buhalterio, projektų vykdytojų darbo užmokesčiui ir kitur. Projekte dalyvavo 240 neįgaliųjų bei jų šeimos narių. Anot pirmininkės, kiti bičiuliai yra lankomi namuose, su jais bendraujama nuotoliniu būdu.

Kitas projektas yra finansuojamas savivaldybės, buvo gauta 11 tūkst. eurų, projekte dalyvauja visi neįgalieji. Už skirtas lėšas teikiama transporto paslauga, ligoniai vežami į dializes Šakių ligoninėje, rajono poliklinikas, konsultacijų skyrių, Kauno klinikas, onkologijos klinikas, sanatorijas ir iš jų parvežami į namus. Organizacija turi du automobilius, vieną – pagal panaudos sutartį.

„Prasidėjus karantinui stengėmės dirbti nuotoliniu būdu, telefonu, per mesendžerį, feisbuką. Stengėmės kiekvieną išgirsti, išklausyti, padėti. Tapome psichologais, patarėjais ir dirbome neskaičiuodami laiko“, – karantino iššūkiais dalijosi sąjungos pirmininkė.

S. Vasaitienė pasakojo, jog per karantiną lėšų priemonėms įsigyti skyrė rajono savivaldybė, pirmininkė padėkojo geradariams Giedrei ir Juliui Šedbarams, kurie parūpino kaukių.

„Karantino laikotarpis buvo sunkus visiems. Neįgalieji su didžiule baime ateidavo į dienos centrus, stengėmės juos nuraminti, patarti. Dėkoju visiems klubų vadovams už rūpestį savo klubo nariais. Šiais metais organizacijai suėjo 25 metai, pasitarę su sąjungos taryba nusprendėme šventę atidėti, palaukti geresnio laikotarpio“, – kalbėjo S. Vasaitienė.

Išklausę pirmininkės, finansininkės ir revizorės ataskaitų, susirinkusieji joms pritarė. Šis susirinkimas – ir rinkiminis. Pirmininko rinkimuose buvo pasiūlytos kriūkietės, klubo „Paunksmė“ pirmininkės Anelės Mockaitienės ir dabartinės organizacijos vadovės S.Vasaitienės kandidatūros. Beveik vienbalsiai sąjungos nariai nubalsavo, kad nori ir toliau savo pirmininke matyti S. Vasaitienę, kuri organizacijos nariams pirmiausiai dėkojo už pasitikėjimą.

Organizacijos narių bendryste, bendradarbiavimu, noru burtis pasidžiaugė ir susirinkime dalyvavęs rajono vicemeras Darius Jakavičius, kuris pasidalino savo įžvalgomis apie išvakarėse prie Seimo vykusį mitingą.

„Mes taiki tauta ir, manau, neturėtume taip spręsti problemų. Noriu palinkėti jums sveikatos, stiprybės. Rašykit ir toliau projektus, jei reikės savivaldybės finansavimo – niekada nebuvo pasakyta, kad nefinansuosim projektų, kurie yra skirti žmonėms, turintiems sveikatos problemų. Rašykit, kartu bendradarbiausim, kad tik jūs palengvintumėte savo dalią, nes liga mūsų neklausia ir ateina“, – kalbėjo D. Jakavičius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.