Užsimojo iš pagrindų atnaujinti Šakių J. Lingio parką

lingio parke darbai
Seniems Šakių miesto J. Lingio parko takams atėjo galas – antra savaitė parke dūzgia sunkiasvorė technika, ruošiamasi naujos takų dangos klojimui. Be to, parke dar bus ir šviesiau – ketinama įrengti daugiau apšvietimo. D. Pavalkio nuotr.

Šakių miesto J. Lingio parke pats darbymetis – čia aptverta teritorija, vyksta šaligatvių atnaujinimo darbai. Savivaldybė parke užsimojo dar šiais metais atnaujinti pėsčiųjų takus ir įrengti daugiau apšvietimo.
 
Prieš porą savaičių į J. Lingio parką atkeliavo sunkiasvorė UAB „Hidrokesta“ technika ir imta ruošti pagrindus naujų parko takelių įrengimui. Paaiškėjo, jog parko atnaujinimui savivaldybė skyrė papildomų lėšų – apie 120 tūkst. eurų. Už šiuos pinigus turėtų būti įrengti nauji trinkelių takai, daugiau šviestuvų ir dar ketinama atnaujinti dangą prie vaikų žaidimo aikštelės. Planuojama darbus baigti iki šių metų gruodžio 1 d.

J. Lingio parko takai jau kuris laikas sulaukia gyventojų kritikos dėl savo prastos būklės – asfaltuoti takeliai vietomis jau buvo išlūžinėję, duobėti. Gyventojai skųsdavosi, jog jais neįmanoma važiuoti paspirtukais, stumti vaikiškus vežimėlius.

J. Lingio parką savivaldybė jau buvo pradėjusi tvarkyti ir anksčiau – čia teko dalis investicijų iš vadinamojo aplinkosauginio projekto, kuriuo buvo tvarkomas ir paežerės parkas bei pasiesartys. Įgyvendinant šį projektą iš tų lėšų J. Lingio parke atsirado daugiau suolelių, šiukšliadėžių, pasodinta daugiamečių augalų, tačiau takų atnaujinimui projekto lėšų nebuvo galima naudoti. Kaip jau yra anksčiau informavęs šio projekto kuratorius, savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus architektas Mantas Paketuris, nors projektinių lėšų tam ir nebuvo galima naudoti, jų būtų ir taip nepakakę viskam, tad daug objektų įgyvendinant projektą sutvarkė pati savivaldybė savo prisidėjimu. Parko ir kitų miesto svarbių objektų atnaujinimą žadama įgyvendinti nuolat po truputį, vos tik savivaldybė suras tam papildomų lėšų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.