Naujajam tarybos nariui svarbiausia tęsti pirmtako idėjas

zemaitis priesaika
Penktadienį priesaiką davė naujas tarybos narys, buvęs Maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Juozas Žemaitis (kairėje). D. Pavalkio nuotr.

Rugsėjo 17-ąją vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu priesaiką davė naujas tarybos narys, buvęs Maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Juozas Žemaitis. Jis pakeis rugsėjo 3-iąją mirusį buvusį ilgametį rajono merą, tarybos narį Juozą Bertašių.
 
Pirmiausiai, vos prasidėjus tarybos posėdžiui, tylos minute pagerbtas J. Bertašiaus atminimas, po to sugiedotas Lietuvos himnas ir galiausiai į tribūną stojo Vyriausiosios rinkimų komisijos narys, beje, kilęs iš mūsų krašto, Justas Pankauskas, kuris ir priėmė naujojo tarybos nario priesaiką.

J. Žemaitis, padėjęs ranką ant Konstitucijos, prisiekė gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus. Jis pasirinko priesaikos tekstą su žodžiais „Tepadeda man Dievas“ (galima rinktis tekstą be šių žodžių), pasirašė vardinį priesaikos lapą, gavo tarybos nario pažymėjimą ir po visų procedūrų užėmė tarybos nario vietą, balsavo darbotvarkės klausimais. J. Žemaitis dirbs Ūkio ir verslo komitete.

Naująjį kolegą sveikindamas rajono meras Edgaras Pilypaitis linkėjo sklandaus įsijungimo į darbą, racionalių pasiūlymų ir patarimų bei prisidėjimo prie viso rajono žmonių gerovės. Meras atkreipė dėmesį, kad vieną Juozą pakeis kitas Juozas, Žemaitis pakeis žemaitį pagal kilmę.

J. Žemaitis, kaip ir J. Bertašius, į rinkimus ėjo su visuomeniniu rinkimų komitetu „Už Šakių rajono gyventojų ateitį“, kandidatų sąraše J. Žemaitis buvo trečias, taryboje dirba su šiuo komitetu išrinkta Judita Ambrasienė.

„Mes, trys Juozai, tą komitetą ir įkūrėm: Juozas Bertašius, aš ir mano sūnus Juozas“, – prisiminė J. Žemaitis ir tikino, kad taryboje jam svarbiausia tęsti J. Bertašiaus pradėtus darbus bei idėjas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.