Apžiūrėjo, kaip prižiūrimi kelio ženklai

Kaip ir kasmet, taip ir šįmet buvo tikrinama, ar teisingai pagal Kelių eismo taisykles rajono gatvėse yra įrengti ženklai, kokia jų būklė, ar jie neuždengti medžių šakų. Vertintojai sako, kad situacija nėra bloga, bet kai kur reikia apsigenėti šakas, nes per jas nesimato ženklų, kai kur tų ženklų apskritai trūksta.

Šiais metais po seniūnijų kelius ir gatves važinėjo Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus Veiklos organizavimo ir prevencijos grupės vyresnysis specialistas Romualdas Bagdonas ir savivaldybės atstovas, Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis. Išvadas apie vertinimą A. Staugaitis aptarė su seniūnais pastarajame jų susirinkime. Vedėjo pavaduotojas pastebėjo, kad padėtis nėra tragiška, tiesiog kai kur seniūnams tereikėtų apgenėti medžius, kad kelio ženklai būtų matomi, o vietomis trūksta ženklų, kurie nurodytų pagrindinius arba šalutinius kelius.
 
„Daug kur trūksta 201 numeriu pažymėto kelio ženklo, kuris žymi pagrindinį kelią. Pagal Kelių eismo taisykles jis privalomas. Arba 203 numeriu pažymėto ženklo, kuris reiškia šalutinį kelią. Kai kur trūksta lentelių po ženklais“, – pastebėjimus seniūnams išsakė A. Staugaitis.

Važinėjant po seniūnijas pastebėta, kad dar keliose vietose trūksta įspėjamojo ženklo, pažymėto 126-uoju numeriu, arba pažymėto 504-uoju numeriu, kurie reiškia vienpusio eismo pradžią ar pabaigą.

Apžiūrint ir vertinant gatves rasta ir keletas sankryžų, kuriose pėsčiųjų perėjos neatitinka keliamų reikalavimų – neapšviestos, nusukinėti kelio ženklai. Tose vietose siūloma apskritai spręsti klausimą dėl pėsčiųjų perėjos naikinimo, pavyzdžiui, parenkant pėsčiųjų perėjimo per gatvę organizavimo priemonę – nežymėtąją pėsčiųjų perėją.

Prie vieno Šakių miesto daugiabučio namo rasta Kelių eismo taisyklėse nenumatyta lentelė su užrašu „22–6 val. išskyrus su leidimais“. Lentelė pritvirtinta po kelio ženklu, pažymėtu 528 numeriu, jis žymi stovėjimo vietą, tačiau pati lentelė yra nelegali, tad ją reikėtų nuimti.

Anot savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojo A. Staugaičio, kiekvienais metais tiek Kelių policijos atstovai, tiek savivaldybė pasižiūri į eismo priemonių įrengimo, jų eksploatavimo situaciją, todėl spragų vis mažėja.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.