Gyventojus siutina nepastovumas ir nežinomybė

silumos trasos darbai1
Nors jau įsibėgėja spalis, bet Šakiuose vis dar vyksta šilumos trasų keitimo darbai, tačiau įmonė ramina, kad darbai jau į pabaigą, netrukus viskas stosis į savo vietas. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šakių mieste jau kuris laikas vykstantis šilumos trasų keitimo projektas tampa geroku išbandymu centralizuotos šilumos energijos vartotojams. Žmonės klausia, kada baigsis nežinomybė, šaltis ir drėgmė butuose, kada bus įjungtas karštas vanduo ir nereikės baimintis, kad jis kurią dieną vėl pasibaigs.

Praėjusį savaitgalį Gimnazijos gatvės gyventojai užvertė UAB „Šakių šilumos tinklai“ skambučiais ir piktinosi, kodėl staiga pradingo karštas vanduo, atšalo gyvatukai. Gyventojams nesuprantama, kodėl spalio mėnesį, kai kituose miestuose daugiabučiai namai jau šildomi, pas mus dar vyksta trasų keitimas, apie šildymą net kalbos nėra, atjungiamas dar ir karštas vanduo.

„Ką jie daro su tuo karštu vandeniu? Penktadienį paleido karštą vandenį, bet gyvatukas nešilo visą savaitgalį. Skambinom jiems, bet gavom atsakymą – katilas per silpnas, neaišku, kada tas gyvatukas šils. Paklaususi, kas mokės už tai, sulaukiau atsakymo, kad tą darysime mes, vartotojai. Grioviai ant griovių. Pradeda tvarkyt rudenį, kai jau šildymo sezonas ant nosies“, – piktinosi šakietė.

Tiesa, gyvatukas jau pirmadienį pradėjo kaisti, tačiau šakietę tai mažai paguodė. Moteris sako, kad jau pavargo ir nori žinoti, kada baigsis tokia situacija, gyventojai dėl trasų projekto nesulaukia tinkamo paaiškinimo iš įmonės darbuotojų. Anot pašnekovės, bute jau kuris laikas kaupiasi drėgmė, nemalonu kentėti vėsumą, nedžiūsta drėgni drabužiai.

„Kada visa tai baigsis?“ – klausia šakietė.

Bendrovės direktorius Raimondas Rauckis sako, kad mieste tuoj niekam nereikės kentėti – nuo trečiadienio įjungtas centralizuotas šildymas, o atjungti trumpam teks tik tuos namus, kuriuose dar bus tvarkomi įvadai.

„Gali būti, kad nesusipratimų Gimnazijos gatvės namuose buvo dėl stabdymų, nes iki penktadienio toje gatvėje buvo viskas sustabdyta, paskui paleidus dažnai būna įvairių sutrikimų, bet jie yra laikini. Penktadienį, kai paleidome karštą vandenį į tos gatvės kvartalą, mūsų darbuotojai tądien darbavosi iki 22 valandos. Dar liko dvylika tokių „įsikirtimų“, bet, paleidus šildymą, visas kvartalas jau nėra stabdomas, o tik įvadai atskiruose namuose, kol vyksta darbai“, – aiškina R. Rauckis.

Direktorius sako, kad ši ir dar kita savaitė – tai laikas, kada vyksta paskutinieji, baigiamieji trasų keitimo projekto darbai. Ateinančią savaitę dar teks pakentėti Nepriklausomybės gatvėje 6, 8, 9 numeriais pažymėtiems namams, Šaulių gatvės 10, 12 daugiabučiams, Draugystės 1-uoju numeriu pažymėtam namui, kur dėl įvadų sutvarkymo teks laikinai stabdyti tiek šilumos, tiek karšto vandens tiekimą. Pasak R. Rauckio, sutvarkius minėtų namų įvadus, teliks rangovams UAB „Požeminiai darbai“ sutvarkyti miesto aplinką.

Paklaustas dėl sąskaitų už gyvatuką direktorius sako: jeigu gyvatukai nešilo, tada ir sąskaitos už tą šilumos energiją nebus, nes ji nešylant gyvatukui vartotojo tiesiog nepasiekė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.