Nedarbas rajone mažėja

Užimtumo tarnybos duomenimis, rugsėjo mėnesio pabaigoje rajone buvo 1 tūkst. 646 bedarbiai, tai yra 136 darbo ieškančiais žmonėmis mažiau, nei buvo ankstesnį mėnesį. Rugsėjį rajone bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų mažėjo iki 10,3 proc. (rugpjūtį buvo 11,2 proc.). Šalyje registruotas nedarbas siekia 12,2 proc.

Per rugsėjį Šakių skyriuje registruoti 195 bedarbiai. Laikino užimtumo priemonėse dalyvavo 238 asmenys (rugpjūtį – 282).
 
Praėjusį mėnesį iš viso buvo registruotos 273 laisvos darbo vietos, 11 mažiau nei rugpjūtį, iš kurių neterminuotos darbo sutarties 224 pasiūlymai, terminuotos – 49. Per mėnesį įdarbinta 194 asmenys, lyginant su ankstesniu mėnesiu, 20 asmenių įdarbinta daugiau. Pagal neterminuotas sutartis darbą gavo 161, terminuotai įdarbinti 33 asmenys.

Per mėnesį į aktyvios darbo rinkos priemones nusiųsta 30 bedarbių. Subsidijuojant įdarbinti 13 asmenų, parama mokymuisi skirta aštuoniems asmenims, parama judumui – 9 asmenims. Verslo liudijimą rugsėjį įsigijo 131 asmuo. Išduoti keturi leidimai įdarbinti užsieniečius.

Daugiausiai bedarbių, skaičiuojant nuo darbingo amžiaus gyventojų, rugsėjį buvo Barzdų ir Žvirgždaičių sen., atitinkamai  – 18,3 ir 17,1 proc. (rugpjūtį 18,7 ir 18,2 proc.), nors bedarbių skaičius ir mažėjo.

Kitose seniūnijose nedarbas siekė mažiau nei 15 proc: Plokščių ir Slavikų sen. – 14,0 proc. (rugpjūtį atitinkamai  – 14,9 ir 13,7 proc.), Griškabūdžio sen. išliko nedarbas toks pats, kaip rugpjūtį – 13,5 proc. Toliau rikiuojasi Kudirkos Naumiesčio sen. – 11,4 proc., Gelgaudiškio, 10,6 proc. ,Sudargo sen. – 10,1 proc. Likusiose seniūnijose nedarbas mažesnis nei 10 proc.  – Lekėčių ir Sintautų sen. – 9,3 proc., Kidulių – 9 proc., Šakių  – 8,7 proc., Lukšių – 8,5 proc.

Mažiausiai bedarbių, kaip įprasta, registruojama Kriūkų sen. – 6,1 proc. (rugpjūtį 7 proc.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.