Gyventojai vėl galės nemokamai priduoti asbestą

Rajono savivaldybės administracija planuoja teikti paraišką Aplinkos projektų valdymo agentūrai (toliau – APVA) ir taip vėl padėti rajono gyventojams atsikratyti susidariusiomis asbesto atliekomis.

Kaip informavo savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Juodvalkienė, šiuo metu per seniūnijas yra renkama informacija, kiek asbesto atliekų dar nori atiduoti gyventojai. Seniūnai poreikius turi pateikti vėliausiai iki lapkričio 12 dienos. Paaiškėjo, jog kasmet vis dar surenkami gausūs asbesto atliekų kiekiai, o tokios paramos skiriamos tikslingai, kad ši pavojinga atlieka nebūtų išmetama bet kur, neterštų gamtos.
 
Ši dotacija savivaldybėms iš agentūros skiriama namų ūkiuose susidariusių asbestinio šiferio atliekų surinkimo, vežimo ir šalinimo išlaidoms finansuoti.

Gyventojai raginami būti budrūs, nes asbesto atliekų išvežimui skirta ribota suma, tikėtina, kad ne iš visų užsiregistravusių gyventojų bus galima surinkti asbesto atliekas, tad savivaldybė ragina kuo skubiau žmones registruotis.

Pirmiausiai gyventojai turi suskubti užsiregistruoti, o vėliau jau galės laukti, kol bus paskelbta apie jų išvežimą. Planuojama, kad atliekos bus vežamos kitų metų antrą, trečią ketvirtį, gavus APVA patvirtinimą dėl skirto finansavimo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.