Jaunimo jėgomis įrengtas lauko boulingas

boulingas jaunimas
Savaitgalį Vytauto Didžiojo universiteto studentai, vadovaujami kraštietės Gustės Žukauskaitės (pirmoje eilėje antra iš dešinės), rengė naują erdvę Atviro jaunimo centro kiemelyje. Prie iniciatyvos, nors ir negausiai, prisidėjo ir Šakių jaunimas. D. Pavalkio nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Kraštietės studentės Gustės Žukauskaitės ir jos bendraminčių draugų studentų iš Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) idėja – po atviru dangumi įrengti boulingą – virto kūnu. Praėjusį savaitgalį net dvi dienas plušėjęs jaunimas savo rankomis įrengė naują erdvę Šakių atviro jaunimo centro kiemelyje.

Idėją, kad nori Šakiuose įrengti boulingą, G. Žukauskaitė su komanda – VDU Minded Verslumo akademijos studentais – pristatė rajono savivaldybės merui, administracijos direktoriui bei architektams. Taip pat kreiptasi į Šakių rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybą dėl lėšų skyrimo. Kaip paaiškino Gustė, jų komanda, pasivadinusi „Animo“, atlieka baigiamąjį projektą-iniciatyvą – įrengti naują erdvę jaunimui. Pasirinko Šakius, nes po atliktos apklausos paaiškėjo, kad rajono jaunimo noras buvo turėti boulingą.

Praėjusį šeštadienį apie 10 jaunuolių nuo ryto plušėjo Atviro jaunimo centro kiemelyje. Pirmiausiai atsivežė boulingo įrengimui reikalingas medžiagas – keliolika medinių palečių, skirtų laisvalaikio zonai, iš jų buvo sukurti šeši suoleliai ir du stalai. Merginos impregnavo gipso kartono plokštes, vaikinai ėmėsi boulingo takelio įrengimo. Vėliau prisijungė dar apie 10 žmonių.

„Boulingas po atviru dangumi. Tai yra unikalus dalykas, tikrai nemanau, kad tokių dalykų kur nors Lietuvoje galima rasti“, – kalbėjo studentas Laurynas Nacevičius.

Pasiteiravus apie tokio boulingo ilgaamžiškumą, jis pabrėžė, kad jų tikslas ne pats boulingas, kurio pastatymo konstrukcija, anot vaikino, gana paprasta, bet kad toje erdvėje jaunimas ir toliau kurtų ir įgyvendintų jau savo projektus, jei boulingas per keletą metų ir sunyktų.

„Šio projekto tikslas – paskatinti jaunimą tolimesnei veiklai. Mes šiuo projektu norime duoti jiems pradžią, užkurti variklį Šakių jaunimui, kad jie vėliau patys imtųsi iniciatyvos, patys turėtų savyje jėgų, užsidegimo, kūrybiškumo kurti savo miestą“, – kalbėjo Laurynas.

boulingas jaunimas2
Projektą įgyvendinantis jaunimas boulingo taką gamino iš medienos, bendras konstrukcijos ilgis 12,5 metrų. L. Poškevičiūtės nuotr.

Jaunimas darbavosi ir sekmadienį, be abejo, kaip sraigtelis čia abi dienas sukosi lukšietė G. Žukauskaitė. Ji minėjo, kad per abi dienas čia darbavosi apie 20 žmonių, neslėpė – šiek tiek daugiau jaunimo iš Kauno, tačiau prisijungė ir šakiečių. Taip pat triūsė ir Gustės tėtis su broliais bei Lauryno tėvelis. Boulingo takas pakeltas nuo žemės keliasdešimt centimetrų, viename gale laipteliai, kitame – vieta kėgliams. Jaunuoliai sekmadienio popietę rengė automatinę boulingo kamuolių sistemą, kad kamuoliai po paleidimo atsiridentų iki žaidėjo, o kėgliai vėl atsistotų į vietas.

„Šeštadienio vakare boulingo takelį jau ir išbandėm“, – pasakojo jaunimas.

Sekmadienio diena jau ėjo vakarop, o G. Žukauskaitė tikino, kad greičiausiai visų darbų nepavyks užbaigti, jai antrino Laurynas, kad darbus pabaigti sutrukdė prastas oras: lijo ir sekmadienio rytą, ir popietę. Pasak Gustės, buvo planuota nudažyti ir suolelius bei stalelius. Ji pasidžiaugė, kad dalį medinių palečių gavo dovanų, o lentas ir kai kurias medžiagas teko vežtis patiems net iš namų.

Į klausimą, kas galbūt buvo sunkiausia įgyvendinant jų sumanymą, Laurynas sakė: „Už tokius pinigus padaryti tokį didelį projektą.“ Priminsime, kad projektui buvo prašoma 1 tūkst. eurų.

Pasiteiravus, kada jaunimas galės žaisti boulingą, G. Žukauskaitė tikino, kad jokio oficialaus atidarymo nebus, tarsis su Atviru jaunimo centru dėl galimybės pradėti jaunimui naudotis įrengta nauja erdve. Ji dėkojo visiems, padėjusiems įgyvendinti jų idėją.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.