Didėja pašalpos, bet teks daugiau atidirbti

Nuo birželio 1 d. didėja baziniai socialinių išmokų dydžiai. Todėl didės ne tik vaiko pinigai, tikslinės kompensacijos, ypač didelį šuolį pajus pašalpų gavėjai.

Kaip informavo savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė, nuo birželio 1 d. padidinus valstybės remiamų pajamų dydį nuo 129 iki 147 eurų, didės ir socialinės pašalpos dydis.
 
„Tai reiškia, kad vienam žmogui socialinės pašalpos dydis bus 205 eurai“, – seniūnus informavo vedėja.

„Tai neapsimoka dirbti“, – replikavo seniūnai.

D. Pilypaitytė akcentavo, kad iki 2024 m. balandžio 30 d. galioja nuostata, kad, nustatant teisę į piniginę socialinę paramą, nuosavybės teise turimas turtas nevertinamas.

„Tai reiškia, kad tų mūsų pašalpos gavėjų skaičius išlieka toks pats, tik išauga išmokėjimo suma“, – aiškino Socialinės paramos skyriaus vedėja.

Ji dar detalizavo, kad jeigu asmens ar šeimos pajamos yra nulinės, žmogus gyvena vienas, socialinė pašalpa sudarys 205 eurus ir bus mokama ne ilgiau kaip 6 mėnesius, vėliau pašalpa mažės iki 176 eurų, kai socialinė pašalpa mokama ilgiau kaip 12 mėnesių, – liks 161 euras. Be to, supažindino, kokia socialinė pašalpa priklausys šeimai, auginančiai vaikus: štai vienas suaugęs, auginantis tris vaikus, gaus 533 eurus.  Be abejo, kitaip bus skaičiuojamos pašalpos, jei asmens ar šeimos pajamos – 100 eurų.

„Sumos yra gana didelės. Tai reiškia, kad visuomenei naudingos veiklos trukmė padidėja, –  informavo D. Pilypaitytė. – Manau, gyventojai turėtų atlikti visuomenei naudingą veiklą. Jeigu neateina dėl nepateisinamos priežasties, informuoti mus, kad mes nutrauktume pašalpą.“

D. Pilypaitytė seniūnams dar priminė, kad informuotų skyrių apie išvykstančius į savo šalį ukrainiečius, kad būtų laiku nutrauktos jiems mokamos išmokos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.