Miestas jau pradeda ruoštis šventėms

kariljonas raudonas
Vieni pirmųjų puošybos darbų prasidėjo nuo kariliono, tačiau galutinio rezultato dar teks palūkėti. D. Pavalkio nuotr.

Kai skvero pasididžiavimas – karilionas pasipuošė raudonu drabužiu, smalsuoliai tuoj suskubo spėlioti – „negi jau ruošiamasi Kalėdoms?“ Taip, iš tiesų pirmieji pasiruošimo šventėms darbai Šakiuose jau vyksta, tačiau oficialaus renginio dar teks palūkėti, o Šakių seniūnas Dalius Jasevičius linksmai pažadėjo, kad sunkmečiai sunkmečiais, bet švenčių ir geros nuotaikos žmonėms reikia ir ją bus stengiamasi sukurti.

Pirmieji puošybos darbai vyksta ne tik skvere, bet ir miesto gatvėse, kur po truputį prie elektros stulpų montuojamos šviečiančios šakelės.

Kodėl taip anksti, dar tik lapkričio vidurys? Šakių seniūnas sako, kad pasiruošti iš anksto niekas netrukdo: „Dėliojamės darbus taip, kad netektų paskui per vieną ar dvi dienas skubėti. Tačiau miestas švieselėmis pasipuoš tik gerokai vėliau.“ Čia pat jis priduria, kad nors apie tikslius skaičius kalbėti dar anksti, tačiau šventiniam laikotarpiui skirtas biudžetas bus gerokai mažesnis nei ankstesniais metais – nebus perkamos nei naujos dekoracijos, be to, bus žiūrima, kur ir kaip galima sutaupyti.

„Bet Kalėdų mums tikrai niekas nepavogs, nereikia baimintis“, – juokauja D. Jasevičius ir čia pat pasidžiaugia, jog vis dar galioja anksčiau pasirašyta sutartis su elektros tiekėju, todėl elektros įkainiai dar negąsdina.

Miesto skvere dėl tų pačių taupymo sumetimų nuspręsta pasilikti tik ties dviem (nors buvo svarstyta apie keturis) šventiniais akcentais – tai miesto eglė ir karilionas. Eglė šiemet bus ne sukonstruota, bet tikrų tikriausia.

„Bendrovės „Šakių vandenys“ teritorijoje yra puikiai tinkanti eglutė, ten kelianti pavojų pastato pamatams, o miestui papuošti labai tinkama“, – pasakoja seniūnas ir priduria, kad jos puošyba užsiims pernai samdyta įmonė, kuri jau pradėjo rūpintis ir kariliono puošimu. Atsisakyta muzikinių akcentų, kaip buvo pastaruosius dvejus metus, nes teko objektyviai pasižiūrėti į paslaugų įkainius ir galimybes. Kol kas nei savivaldybės atstovai, nei seniūnija negalėjo įvardyti, ar brangus bus Šakiams kalėdinis laikotarpis, tačiau viena aišku – šventė, eglutės įžiebimas ir su tuo susijusios pramogos šakiečių ir miesto svečių lauks gruodžio 9 dieną.

Pernai eglutė ir jos puošyba seniūnijai atsiėjo apie 10 tūkst. eurų, šventė ir jos programa – apie 4 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.