Vaikų vardai rajone: kokie buvo populiariausi pernai?

vardai rajone
Gimus vaikui vienas atsakingesnių ir sudėtingesnių sprendimų – išrinkti naujagimiui vardą, kurį vaikui suteikiame visam gyvenimui. Lietuvoje 2022-aisiais populiariausi berniukams suteikti vardai buvo Markas ir Benas, mergaitėms – Sofija ir Emilija. Tad žvilgtelkime, kokie vardai pernai buvo populiariausi rajone.
 
Šalyje populiariausias Marko vardas tarp berniukų populiariausias ir rajone, jis suteiktas penkiems naujagimiams. Beje, būtent Marko vardas, kaip ir Dovydo, rajone buvo populiariausias ir 2021 m. O štai Beno vardu rajone pernai pavadintas tik vienas berniukas. Po tris mažylius, kaip rodo savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus duomenys, rajone buvo pavadinti Arono, Jorio, Kristupo, Majaus vardais, po du kartus registruoti Ado, Adomo, Arijaus, Dovydo, Elijaus, Gusto, Kajaus, Karolio, Nojaus vardai. Tarp ne taip įprastai skambančių galima paminėti ir suteiktus Lenarto, Meinardo, Rehano, Bjorno vardus. Yra ir nelietuviškų, pavyzdžiui, Marseille ar Kumuna Zygis, Pavle. Po vieną kartą suteikti ir nuo seniau puikiai žinomi vardai, tokie kaip Kęstutis, Juozas, Pijus, Vytautas ar Jokūbas, Lukas, Matas, Nojus.

Šalyje tarp mergaičių populiariausias Sofijos vardas rajone suteiktas tik vieną kartą, Emilijos vardu pavadintos trys mergytės. Po tiek pat kartų suteikti ir Adelės, Lėjos bei Luknės vardai.  Rajone pernai populiariausi Liepos ir Patricijos vardai, kuriais pavadinta po keturias mergaites, po du kartus registruoti Gabijos, Gabrielės, Ievos, Izabelės, Lukrecijos, Meidos, Paulos, Viltės vardai. O štai 2021-aisiais vienais populiariausių Amelijos ir Kamilės vardais pernai pavadinta po vieną mergaitę. Tarp mažiau įprastų ir tokie vardai kaip Deina, Jorinta, Ilarija ar Aglaja, yra ir Ažuolė, tačiau vardas registruotas be nosinės, tad neaišku, kokia jo kilmė. Ankstesniais metais Ąžuolės vardu Lietuvoje buvo pavadinta tik viena mergaitė, tad vardas priskiriamas prie retų, tik rašomas su nosine raide, kaip ąžuolas. Rajone pernai Ąžuolo vardu pavadintas ir vienas berniukas. Kaip ir ankstesniais metais, ne naujiena ir nelietuviški vardai, dažniausiai suteikiami rajone registruotiems, bet užsienyje gimusiems naujagimiams. Tarp mergaičių pernai registruoti tokie nelietuviški vardai kaip Nicole, Mia, Lea, Aria Samantha. Po vieną mažylę gavo ir tokius vardus kaip Uršulė, Atėnė, Iglė, Eva, Paulina, Vakarė, Vytautė ir pan.

Tiesa, tiek tarp berniukų, tiek tarp mergaičių, lyginant su ankstesniais metais, gerokai mažiau dvigubų vardų. Štai tarp mergaičių yra Elena Marija, Jorė Marija, tarp berniukų registruotas tik vienas jau minėto nelietuviško vardo variantas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.