Politinės kampanijos dalyviai rinkimams jau surinkę per 2 mln. eurų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad, likus mažiau kaip dviem mėnesiams iki savivaldybių tarybų ir merų rinkimų, rinkimų politinėms kampanijoms finansuoti politinės kampanijos dalyviai jau yra gavę 2 mln. 268 tūkst. 376 eurus.

Remiantis politinės kampanijos iždininkų pateiktais duomenimis, didžiausią dalį šios sumos – 1 mln. 769 tūkst. 256 eurus – sudaro lėšos, kurias pervedė pačios politinės organizacijos.
 
Iki sausio 9 d. ryto 421 tūkst. 519 eurų yra suaukoję fiziniai asmenys (kandidatų į savivaldybės tarybą lėšos taip pat apskaitomos kaip fizinių asmenų aukos). Dar 77 tūkst. 600 eurų yra skyrę kandidatai į merus iš savo asmeninių lėšų.

Daugiausiai lėšų – 644 tūkst. 496 eurus – rinkimų politinei kampanijai finansuoti, sausio 9 d. duomenimis, yra gavę Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Mažiausiai – save išsikėlę kandidatai, jiems kol kas suaukota 51 tūkst. 595 eurai.

Beje, būtent TS-LKD praėjusių savivaldybių tarybų rinkimų metu rinkiminei kampanijai skyrė dosniausią biudžetą – VRK duomenimis, kampanijai skirta daugiau kaip 1 mln. eurų. Naujienų agentūros ELTA žiniomis, 2023 m. rinkimams partija numačiusi skirti 1 mln. eurų biudžetą, o atskirų kandidatų ir rėmėjų įplaukos bendrus finansus turėtų padidinti. Pavyzdžiui, šiuo metu TS-LKD Šakių skyrius skelbia turintis kiek daugiau nei 8 tūkst. eurų.

Tuo metu socialdemokratų partijos taryba yra nusprendusi rinkimams skirti apie 0,5 mln. eurų. 2019 m. LSDP kampanijai atseikėjo daugiau kaip 722 tūkst. eurų.  Šakių skyrius šiuo metu nurodo turintis kiek daugiau nei 9 tūkst. eurų.

Štai savivaldos rinkimuose debiutuosianti Laisvės partija, preliminariais skaičiavimais, žada skirti apie 200 tūkst. eurų, šiuo metu nurodo turinti daugiau nei 123 tūkst. eurų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga iš viso nurodo turinti 228 tūkst. eurų, Lietuvos regionų partija – kiek daugiau nei 40 tūkst. eurų. Informacijos, kiek lėšų turi šių partijų skyriai, VRK nėra.

Rinkimuose dalyvausiantis komitetas „Vieningi zanavykai“ nurodo turintis 1 tūkst. 630 eurų.

VRK skaičiavimu, visa 2019 m. savivaldybių merų ir tarybų rinkimų politinė kampanija kainavo 4 mln. 761 tūkst. eurų, iš kurių beveik 2 mln. 927 tūkst. eurų – politinių partijų lėšos, 1 mln. 308 tūkst. eurų atseikėjo patys kandidatai, maždaug 525 tūkst. suaukojo fiziniai asmenys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.