Neigia interpretacijas dėl skirtų lėšų

turgaus aikstele2
Po penktadienį „Drauge“ pasirodžiusios publikacijos „Kieno interpretacijos klaidingos, spręs auditoriai“ savivaldybės administracija savo svetainėje paskelbė pranešimą, kad neigia „bet kokias interpretacijas apie tai, kad Šakių miesto turgaus aikštės sutvarkymui buvo skirta apie 300 tūkst. Eur iš rajono biudžeto lėšų“.
 
Nurodoma, kad iš viso turgaus aikštės remontui iš savivaldybės biudžeto bus išleista 191 tūkst. 843 eurai, nors klausimas net ne opozicijos, o ir koalicijos partnerių dėl lėšų skyrimo šiam objektui keliamas nebe pirmą kartą, skaičiuojama, kad tarybos nariai galimai balsavo už didesnes sumas. Kaip rašėme, šį klausimą Kontrolės komiteto metu iškėlė tarybos narė Aušrelė Pukinskienė, į paklausimus iš administracijos gavusi atsakymus su skirtingais skaičiais. Ji svarstė, galbūt įsivėlė klaida, tačiau aiškaus paaiškinimo sulaukta nebuvo, tad apie tai prabilo ir Kontrolės komiteto posėdžio metu. Be to, kokios sumos turgaus aikštei nurodomos lapkričio mėnesio sprendimo projekte (daugiau nei 135 tūkst. eurų) ir ar tokios yra sprendime, pasitikslinti nėra galimybės, nes svetainėje dalies sprendimų, tarp kurių ir šis, neina peržiūrėti, kaip nurodoma, dėl techninių kliūčių. Dabar šią situaciją turėtų paanalizuoti ir Kontrolės ir audito tarnyba. Administracija sako, kad šio klausimo eskalavimas yra priešrinkiminis politikavimas, esą visos sumos pagrįstos dokumentais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.