VMI perdavė Ukrainai valstybės konfiskuoto turto už beveik 200 tūkst. eurų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo praėjusių metų lapkričio mėn., vadovaudamasi Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos įstatymu, Ukrainai perdavė 80 valstybės konfiskuotų transporto priemonių, kurių bendra vertė daugiau nei 181 tūkst. eurų.

Transporto priemonės perduotos Bučos, Skviros (Kijevo sritis), Kramatorsko (Donecko sritis), Chmelnickio (Chmelnickio sritis), Narodičių (Žitomiro sritis) miestų, Černobajevkos kaimo administracijos (Chersono sritis) atstovams. Daugiausiai tai dyzelinių variklių, didesnio pravažumo transporto priemonės, pavyzdžiui, visureigiai, vienatūriai, vilkikai, krovininiai automobiliai, mikroautobusai ir keleiviniai autobusai, universalo kėbulo tipo automobiliai.
 
Pranešime spaudai skelbiama, kad iš viso Ukrainai perduota konfiskuoto turto už beveik 200 tūkst. eurų.

Artimiausiu metu paramai taip pat bus perduota mobilių telefonų ir planšetinių kompiuterių už daugiau nei 11 tūkst. eurų.

Iš viso pernai VMI realizavo apie 2,1 tūkst. transporto priemonių, už kuriuos gauta ir į valstybės biudžetą pervesta daugiau nei 2,6 mln. eurų. Šiuo metu parduodami 384 automobiliai, kurių bendra vertė apie 684 tūkst. eurų. Primenama, kad VMI nei transporto priemonių, nei kito turto pati nekonfiskuoja.

Į VMI apskaitą perimamos tik identifikuotos, tinkamos eksploatuoti transporto priemonės, kurias galima realizuoti. Po perėmimo į VMI apskaitą automobiliai, jei nėra perduodami humanitarinei pagalbai ar patikėjimo teise Lietuvos biudžetinėms įstaigoms, perduodami parduoti įmonėms, su kuriomis, atlikus viešąjį paslaugos pirkimą, VMI yra sudariusi pardavimo paslaugų teikimo sutartis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.