Merų rinkimai baigėsi: kiek pokyčių pas kaimynus?

rinkimai rezultatai2023
Apskrityje iš penkių savivaldybių naujus merus išsirinko dvi – Šakių ir Kalvarijos, o likusiose dar pirmajame ture perrinkti buvę vadovai.

Sekmadienį Lietuvoje vyko antrasis merų rinkimų turas, kurio metu buvo renkami 34 savivaldybių vadovai. Pakartotinai prie balsadėžių traukė ir rajono rinkėjai, pademonstravę, kad nori pokyčių. O kiek naujų vadovų turėsime apskrityje?
 
Pirmajame ture merai išrinkti 26-iose savivaldybėse, tarp jų ir trijose apskrities savivaldybėse, kur rinkėjai valdžios vairą patikėjo tiems patiems merams. Marijampolei ir toliau vadovaus socialdemokratas Povilas Isoda, Kazlų Rūdos rinkėjai ir vėl išsirinko Mantą Varašką (politinis komitetas „Jaunoji Kazlų Rūda“), o Vilkaviškio rajone perrinktas socialdemokratas Algirdas Neiberka.

Apskrityje tik Šakiai bei Kalvarija merus rinko antrajame ture. Štai Kalvarijoje dabartinis meras, „valstietis“ Vincas Plikaitis į antrąjį turą net nepateko ir liko trečias. Sekmadienį naujuoju meru Kalvarijos rinkėjai išsirinko politinio komiteto „Siekime kartu“ atstovą Nerijų Šidlauską. Kaip žinia, už pokyčius pasisakė ir Šakių rajono rinkėjai, nusprendę, kad rajonui vadovaus ne dabartinis meras, konservatorius Edgaras Pilypaitis, o „valstietis“ Raimondas Januševičius. Tad dviejose apskrities savivaldybėse iš penkių pūstels nauji vėjai.

Kaimyninis Jurbarkas merą rinko taip pat antrajame ture, rinkėjai rajono vairą patikėjo tam pačiam merui, save išsikėlusiam kandidatui, kuris vadovavo ir iki šiol – Skirmantui Mockevičiui.

Kauno rajonas dar pirmajame ture meru perrinko socialdemokratą Valerijų Makūną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.