Važiavimas per kapinaites sukėlė pasipiktinimą

baronkapines
Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Penktadienį Gelgaudiškio bendruomenės centrui „Atgaiva“ sukvietus gelgaudiškiečius ir valdžios atstovus atsodinti kaštonų alėją, talkos dalyviai buvo pakviesti pasivaikščioti pažintiniu taku ir apžiūrėti naujai tiesiamus pėsčiųjų takus. Juos lydėjęs miškininkas Audrius Martinkevičius neslėpė pasipiktinimo, kad darbus atliekantys rangovai važinėja tiesiai per kapinaičių teritoriją.

„Jie pasidarė ten keliuką. Jei buvo reikalas kažką išsivežt ar atsivežt, jie galėjo važiuoti per kitą vietą, tačiau be jokių skrupulų važinėja po kapinaičių teritoriją. Mūsų kažkokie giminaičiai pokario metais kažkada iškasinėjo, dabar kiti važinėja su traktoriais. Ar čia viskas gerai?“ – klausė A. Martinkevičius, teigdamas, kad taip elgiasi rangovai, kurie vykdo parko sutvarkymo projektą.

Buvęs Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis siūlė rangovams pasakyti, kad taip elgtis netinkama, nes gal jie to nesupranta. Miškininkas teigė turėjęs susitikimą ir sakęs, kad reikia dirbti civilizuotai. Jo nuomone, savaime aišku, kad ten, kur stovi kryžiai ir antkapiai, taip elgtis negalima.   

Pasak savivaldybės vicemero Dariaus Jakavičiaus, prieš porą savaičių, kai jis čia vaikščiojo su rangovais ir apžiūrėjo atliktus darbus, per kapinaites dar nebuvo važiuota, tačiau užkliuvo, kad jos nėra pažymėtos. Jis svarstė – galbūt kapinaitės galėtų būti aptvertos tvorele.

UAB „Kauno statyba“ direktorius Edvardas Novikovas, paklaustas, ar žino apie šį atvejį, tvirtino, kad taip būti negali, nes jis pats neseniai buvo atvykęs, kai buvo sodinama eglių alėja, tad užtikrino, kad su technika per kapinaites jokiu būdu važinėjama nebuvo. Jo teigimu, kai su vicemeru vaikščiojo pažintiniais takais ir atėjo prie vadinamųjų baronkapinių, abu sutarė, kad šiai vietai reikia skirti daugiau dėmesio ir atstatyti iš pagrindų, atnaujinti paminklus, nes viskas labai apleista.

„Nesutinku, kad mes būdami rangovais dar labiau niokotume tai, ką atstatinėjame. Visi suvokia, kad ten yra kapai ir reikia elgtis pagarbiai, todėl mes taip vandališkai tikrai nesielgtume“, – patikino E. Novikovas, siūlydamas prie kapinaičių sutvarkymo prisidėti ir Gelgaudiškio seniūnijai.

Gelgaudiškio seniūno Valdo Dumčiaus teigimu, seniūnija bendradarbiauja su UAB „Kauno statyba“, „eina koja kojon su visais tvarkymo darbais“ ir jokių problemų nekyla. Kad per kapinaites pravažiuota pirmą kartą pamatė, kai ėjo kartu su bendruomene sodinti kaštonų sodinukų – nematė nei kas, nei kada važiavo, už rankos nieko nesugavo.

„Kiekvieno darbuotojo nesukontroliuosi. Gal nepagalvojo... Vyksta tvarkymo darbai, tai tokių visokių nesusipratimų papuola, – komentavo seniūnas, teigęs, kad neįžvelgia čia jokio kriminalo. – Gal, kai pylė takučius, nėjo apsisukti, tai pro šalį pravažiavo. Bet ne per paminklus važiavo. Nereikėtų pūsti burbulų. Viskas bus sutvarkyta. Reikia supratingai žiūrėti į tokias situacijas.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.