Veiklos seniūnams netrūksta

seniunai pasitarime
Žvirgždaičių seniūnė Giedrė Snudaitienė sunerimusi dėl didelio žvyrkelių dulkėtumo miestelyje, dėl didelės taršos nuolat sulaukia ir gyventojų skundų, kolegos patarė žvyrkelius barstyti dulkėtumą mažinančia specialia druska. D. Pavalkio nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Seniūnijose apstu problemų, tad seniūnų pasitarime seniūnai naujajam administracijos direktoriui Vytautui Ižganaičiui ir išsakė seniūnijų skaudulius bei tarėsi, kaip greičiau juos spręsti.

Susitikimo pradžioje kalbėjęs Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovas Virginijus Rekešius perdavė ugniagesių nerimą: nors gaisrų mažėja, žuvusiųjų juose daugėja. Per gegužę šalyje kilo 992 gaisrai, juose žuvo 11 šalies gyventojų, laimei, rajone žuvusių neturime.

„Reikia stiprinti prevencines priemones. Seniūnai, seniūnaičiai yra arčiausiai žmonių, todėl norim bendradarbiauti. Jei besilankant pas gyventoją pamatėte kažkokią gaisrinės saugos problemą, pasidalinkite su mumis, bandykime bendrom jėgom padėti tam žmogui“, – kalbėjo V. Rekešius.

Jis įvardijo problemą dėl dūmų detektorių akcentuodamas, kad prieš kurį laiką detektoriai vienišų ar socialiai remtinų žmonių būstuose buvo įrengti, tačiau pasibaigė prietaisų elementų galiojimas ir jie neveiksmingi. V. Rekešius prašė seniūnų, galbūt šie rastų lėšų elementams įsigyti ir juos seniūnijos ar socialiniai darbuotojai, vykdami pas žmones, tiesiog pakeistų.

Kaip pridūrė Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Gintautas Vedegys, šioms prevencinėms priemonėms – dūmų detektoriams, taip pat ir elementams – šiems metams iš savivaldybės biudžeto skirta tūkstantis eurų, iš viso ugniagesiai gyventojų būstuose jau yra sumontavę apie 300 detektorių.

Savivaldybės Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė ragino Šakių seniūną Dalių Jasevičių susižiūrėti nuomojamus socialinius būstus. Vedėjos teigimu, dviejų tokių būstų nuoma nutraukta dar 2021 m., trijų – nuo gegužės mėnesio.

„Yra penki laisvi būstai, eilėje laukia būstų 92 žmonės. Labai didžiulis prašymas: jei patys nepajėgiat, pirkit darbus ir greičiau suremontuokit“, – kalbėjo E. Grigaitienė.

Kaip paaiškino seniūnas, du butai yra remontuojami, vienas Šaulių g. bus baigtas liepos mėnesį. Bažnyčios g. esančiame būste reikia atlikti didesnį remontą, keisti šildymą. Dėl Šaulių g. esančio būsto laukiama ekspertų įvertinimo, mat pastatą naikina grybas. Pasitarime dalyvavęs meras Raimondas Januševičius patarė seniūnams dar kartą peržiūrėti tuos savivaldybės butus, kurie parduodami kaip netinkami naudoti, ir įsivertinti, ar tikrai netinkami remontui. Anot mero, savivaldybė ieško pirkti naujų būstų, o pasirinkimo nėra. Meras taip pat ragino seniūnus gaspadoriškai pasižiūrėti į seniūnijų viešąsias erdves. Jis sakė spėjęs pasižvalgyti dar tik po Šakių miestą, todėl ragino Šakių seniūną susižiūrėti nudžiūvusius medelius, už mero akių užkliuvo suverstos šakų, žolių krūvos prie autobusų stoties paežerėje.

„Pasižiūrėkite tuos vykdomus projektus. Jums po to reikės ir tuos šaligatvius prisižiūrėti, valyti. Visur yra to statybinio broko, turit eiti, susižiūrėti. Kad ir toj pačioj mano gyvenamoje Vaičaičio gatvėje šachmatų forma sustatyti apšvietimo stulpai. Dar nukreiviojam šaligatvį, tai į ką tie miestai, gyvenvietės bus panašios...“ – kalbėjo meras.

Vėliau administracijos direktorius kvietė seniūnus išsakyti tik degančius probleminius klausimus, „pasiekimais nesigirti ir nušienautų pievų hektarų nematuoti“.

Pasak kalbėjusių seniūnų, visose seniūnijose darbų apstu. Kudirkos Naumiesčio seniūnas Edvardas Belevičius kaip problemišką įvardijo Gustainiškių kaime esantį medinį tiltą, kuriuo važiuoja vietos ūkininkai su galinga technika. Administracijos direktoriaus pastebėjimu, Kudirkos Naumiesčio miesto skaudulys – apleisti sklypai, ragino ieškoti sklypų savininkų ir siųsti laiškus su raginimu susitvarkyti. Barzdų seniūnė Jurgita Didžiulienė paminėjo, kad jau nupirktas buvęs mokyklos pastatas, tad su naujuoju šeimininku kalbasi dėl galimybės naudotis miestelio jaunimui greta esančiu sporto aikštynu. Pasak seniūnės, gyventojai nuolat skundžiasi dėl geriamo vandens kokybės miestelyje.

Šakių seniūnas D. Jasevičius taip pat priminė jau įsisenėjusią problemą dėl Aržuolupių tilto, kuris yra avarinės būklės, bet nėra niekieno nuosavybė. Kaip paaiškino savivaldybės vicemeras Egidijus Peleckis, melioratoriai įvertins tilto būklę ir bus bandoma šį tiltą inventorizuoti kaip kelio statinį.

Žvirgždaičių seniūnė Giedrė Snudaitienė kaip pagrindinę problemą įvardijo žvyrkelių dulkėtumą, kad žmonės žada kreiptis į visuomenės sveikatos specialistus, jog šie atliktų oro taršos poveikio žmonių sveikatai vertinimą. Seniūnė taip pat informavo, kad žmonės skundžiasi, jog šalia esančios vėjo jėgainės trikdo interneto, telefono ryšį, kad autobusai žvyrkeliu nevažiuoja iki Kudirkos Naumiesčio, nors žmonėms reikia dažnai vykti pas gydytojus.

Kaip kolegei patarė Kriūkų seniūnas Anatolijus Kazlauskas, jie žvyrkelius barsto dulkėtumą mažinančia specialia druska.

Neseniai Slavikų seniūnu pradėjęs dirbti Redas Juškaitis aiškino, kad ant seniūnijos pečių krito ir mokyklos stadiono teritorijos šienavimas, o etatų nepadaugėjo. Plokščių seniūnas Danas Bendoraitis atskleidė, kad galimai iki šiol Kubilių gyvenvietėje nuotekos leidžiamos į aplinką.

Seniūnai taip pat teiravosi dėl viešosios tvarkos specialisto pareigybės savivaldybėje atsiradimo.  

Išklausęs seniūnų pasisakymus, administracijos direktorius išsakė ir savo pastebimus: jis suabejojo dėl alkotesterių būtinybės (esant reikalui, seniūnai tikrina darbininkų blaivumą), prašė ekonomiškai naudoti turimą techniką, išnaudoti suteikiamas atostogas, pasidžiaugė gerai seniūnijose šienaujamomis erdvėmis.

Administracijos direktorius siūlė kitą seniūnų pasitarimą surengti išvažiuojamąjį į kažkurią seniūniją. Liepą seniūnai greičiausiai susitiks Barzduose.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.