Vykstantiems į Rusiją rekomenduojama aplenkti Ramoniškių pasienio punktą

ramoniskiai1Vykstantieji į Rusiją per Ramoniškių punktą Šakių rajone užtruktų trumpiau, jei rinktųsi ir kitus pasienio kontrolės punktus.

Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), pastaruoju metu padidėjus vykstančių į Rusiją automobilių srautui, susidaro ilgos krovininių ir lengvųjų automobilių eilės Lietuvos ir Rusijos pasienyje veikiančiame tarptautiniame Ramoniškių-Pogranično pasienio kontrolės punkte.

VSAT trečiadienio 7 val. duomenimis, per šį punktą išvykti laukė 250 krovininių ir lengvųjų automobilių vairuotojų. Jie eilėje turėjo sugaišti apie 20 val.

Sieną su Rusija saugančios Pagėgių rinktinės vadovybė kreipėsi į kolegas Rusijoje ir paprašė imtis priemonių, kad kaimyninės šalies pareigūnai padidintų patikrinamų automobilių skaičių Pogranično punkte.
 
Rusijos pasienio tarnybos atstovai atsakė, kad nuo 2009 m. gruodžio šiame punkte vyksta infrastruktūros modernizavimo darbai, todėl iki jų pabaigos iš Lietuvos išvykstančių automobilių pralaidumo padidinti nėra galimybių. Rusijos pasieniečių teigimu, šiuo metu per Ramoniškių-Pogranično punktą ir taip vyksta daugiau automobilių, negu leidžia jo techninės galimybės.

VSAT Pagėgių rinktinės vadovybė atkreipia dėmesį, kad eilės Lietuvos pusėje susidaro ne dėl Lietuvos pareigūnų darbo trūkumų, o dėl šio punkto, esančio Rusijos pusėje, infrastruktūros galimybių. Didžioji dauguma vykstančiųjų per Ramoniškių punktą į Rusiją yra Lietuvos piliečiai, kurių tikslas - Kaliningrado srityje įsigyti pigesnių prekių ir kuro. Pasitaiko atvejų, kai jie dėl eilių reiškia nepagrįstų priekaištų VSAT pareigūnams.

Pastaruoju metu ypač padaugėjo į kaimyninę šalį vykstančių vairuotojų, turinčių neįgaliųjų dokumentus. Jie siekia pasinaudoti šiai asmenų kategorijai suteikta teise vykti be eilės ir stengiasi kuo dažniau važiuoti į Rusiją, tuo sukeldami kitų eilėje laukiančių vairuotojų nepasitenkinimą.

Nors kituose Lietuvos ir Rusijos pasienyje veikiančiuose punktuose, išskyrus Nidos, irgi susidaro išvykstančių iš Lietuvos vairuotojų eilės, tačiau ten sugaišti reikia mažiau nei Ramoniškių punkte. Todėl vykstantiesiems į Rusiją šiuo metu laikinai rekomenduojama dažniau rinktis Kybartų ir Panemunės punktus.

ELTA ir „Draugo“ inf.

 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.