Norvegai rajoną stebino labdara

lionsGintarė MARTINAITIENĖ

Liepos 9-11 dienomis Šakių rajone viešėjo dviejų Norvegijos LIONS klubų atstovai Arne Romuld Bjorn ir Lars Barstad. Abu svečiai, kurių dėka į Šakius birželio viduryje atkeliavo labdaros daiktų siunta iš Norvegijos, kartu su šakiečių LIONS klubo nariais aplankė daugiau nei 10 rajono sunkiau besiverčiančių šeimų ir įteikė joms vardinius labdaros paketus. Užsimezgusį norvegų ir šakiečių LIONS klubų narių ryšį užtvirtino ir oficiali rajono mero Juozo Bertašiaus Padėka norvegams už jų geranoriškumą.

Nuotr. A.R. Bjorn (kairėje) ir L. Barstad susitikime su rajono vadovu ragino didesnį dėmesį skirti labdaringoms, savanoriškoms organizacijoms.
 
Paskirstė labdarą

Liepos 9-11 dienomis Šakių rajone svečiavosi Norvegijos LIONS klubų atstovai A.R. Bjorn ir L. Barstad. Jų dėka keturi Norvegijos LIONS klubai surinko rūbų, avalynės, baldų, žaislų ir kitų daiktų labdaros siuntą ir savo lėšomis atgabeno ją į Šakius. Tiek rajono meras Juozas Bertašius, įteikdamas svečiams Padėkas, tiek Socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė pabrėžė, kad nors rajonas gauna įvairios labdaros, tačiau ši ypač išsiskyrė ir kokybe ir dydžiu.

Šakių LIONS klubo atstovas spaudai Darius Mikelionis kalbėjo, kad klubo nariai labdaros siuntą išrūšiavo ir paskirstė tiems, kuriems paramos reikia labiausiai. Pirmąją labdaros siuntą iš Norvegijos nutarta paskirstyti pusei rajono seniūnijų, kurios labdarą geranoriškai priėmė. Vienintelė Griškabūdžio seniūnija labdaros daiktų apskritai atsisakė. Be labdaros paketų seniūnijoms buvo sudaryta dar 12 vardinių labdaros paketų, kurie buvo skirti socialiai remtinoms daugiavaikėms rajono šeimoms. Dalis jų jau yra gavusios ar šiuo metu tebegauna ir vokiečio geradario G.J.Karlo finansinę paramą.

Lankėsi šeimose

Šeimose, kurioms buvo skirti labdaros paketai, lankėsi ne tik Šakių klubo LIONS nariai, bet ir svečiai iš Norvegijos. Jie patys norėjo pamatyti šeimas, jose augančius vaikus, jų gyvenimo sąlygas. Pasak D. Mikelionio, iš jų kalbų galima suprasti, kad labdara rajonui bus teikiama ir toliau. Tad tikimasi panašius paketus kaip šįkart sudaryti likusioms seniūnijoms.

Liepos 9-10 dienomis delegacija aplankė šias socialiai remtinas rajono šeimas: Dianos Bulotienės šeimą Gelgaudiškio seniūnijos Branduoliškių kaime (auga šeši vaikai), Rasos Mikalavičiūtės šeimą Sintautų seniūnijos Veršių kaime (auga keturi vaikai), Ernestos Mačiulienės šeimą Lukšių seniūnijoje (auga penki vaikai), Vitalijos Bitinaitienės šeimą Lekėčių seniūnijoje (auga keturi vaikai), Sigitos Onusaitienės šeimą Šakių seniūnijos Šunkarių kaime (auga keturi vaikai), Rasos Galvonienės šeimą Šakių seniūnijos Gotlybiškių kaime (auga trys vaikai), Valdos Kuraitienės šeimą Plokščių seniūnijos Antkalniškių kaime (auga keturi vaikai), Almos Krakauskienės šeimą Kidulių seniūnijos Žygėnų kaime (auga šeši vaikai), Masaičių šeimą Kriūkų seniūnijos Ilguvos kaime (auga septyni vaikai).

Labdara Baltijos šalims

L.Barstad šiuo metu yra daugiau nei pusšimčio Norvegijos LIONS klubų įgaliotas atstovas Baltijos šalims, konkrečiai – Lietuvai. Jo teigimu, šalims Norvegijos LIONS klubai per keliolika metų veiklos jau yra skyrė labdaros už maždaug 60 mln. Norvegijos kronų (apie 26 mln. litų). Iš Norvegijos į Baltijos šalis keliauja ne tik rūbų, avalynės, baldų ar žaislų siuntos. Nemažai siuntų norvegai sukomplektuoja medicinos įstaigoms, ypač toms, kurios susijusios su neįgaliųjų slauga ar ligonių reabilitacija. Galbūt jau šį spalį panašaus pobūdžio labdaros siunta atkeliaus ir į Šakius.

Įteikė Padėkas

Susitikimo su rajono meru J. Bertašiumi metu svečiai iš Norvegijos ragino didesnį dėmesį skirti labdaringoms, savanoriškoms organizacijoms. Meras kalbėjo, kad tokio pobūdžio organizacijos rajone veikia, tik, galbūt, ne taip produktyviai ir plačiai kaip Norvegijoje. Be to, rajono vadovas pabrėžė ir tai, kad net ketvirtadalis rajono žmonių yra bedarbiai ir nuolat daugėja socialiai remtinų žmonių. Rajono vadovas, atsidėkodamas už geranoriškumą bendradarbiaujant bei suteiktą paramą, įteikė svečiams Padėkos raštus bei vardinius savivaldybės rašiklius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.