Socialinė situacija sparčiai blogėja

poceviciuteSocialinė situacija rajone sparčiai blogėja. Pasak Socialinės paramos skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės, lyginant šių metų ir pernai metų tą patį laikotarpį iki rugpjūčio 1 dienos išmokėta beveik 300 tūkst. litų daugiau socialinių pašalpų.

L. Pocevičiūtė informavo, kad iki rugpjūčio 1 dienos buvo išmokėta 503 tūkst. litų socialinių pašalpų (2466 gavėjai), kai tuo tarpu pernai tuo pačiu metu buvo išmokėta 218 tūkst. litų (1111 gavėjų). 2008 metais tuo pačiu laikotarpiu buvo 666 socialinių pašalpų gavėjai, kuriems išmokėta 97 tūkst. litų. Šios pašalpos tiesiogiai priklauso nuo žmogaus gaunamų pajamų. Kaip kalbėjo L. Pocevičiūtė, matydama taip stipriai blogėjančią situaciją ji net nelinkusi prognozuoti, kas bus dar po kelių mėnesių. „Prašviesėjimo tikrai nematau, kai kiekvieną mėnesį jaučiamas didžiulis socialinių pašalpų gavėjų didėjimas. Nedarbas rajone taip pat didėja“, - teigė Socialinės paramos skyriaus vedėja.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.