Dviem rajono moksleivėms – fondo parama

gabsysGintarė MARTINAITIENĖ

Rugpjūčio 12 dieną rajone viešėjo paramos fondo „Viltis – Vikonda“ atstovė Elena Skarupkienė ir Seimo narys Vytautas Gapšys. Prieš penkerius metus parengtas paramos fondo projektas suteikė galimybę vienkartinę paramą skirti ir dviem mūsų rajono moksleivėms.

Pasak projekto „Žemės šviesa“ vadovės Elenos Skarupkienės, jau penkerius metus jie remia kaimo vietovėse gyvenančius, sunkai besiverčiančius vaikus. „Pinigai skiriami jų tobulėjimui, žinių gilinimui, platesnių galimybių atvėrimui“, - kalbėjo E. Skarupkienė. Rajone po 800 litų paramą gavo Totorviečių kaime Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje gyvenanti Viktorija Motiejūnaitė ir Kėpštų kaime Kidulių seniūnijoje daugiavaikėje šeimoje auganti Kristina Gaižauskaitė.

Nuotr. Šeimose lankėsi (iš kairės): E. Skarupkienė, V. Gapšys, A. Litvinas. Susitikę su Viktorija jie stebėjosi merginos pasiekimais sporte.
 
Viktorijos pomėgis - lengvoji atletika

Viktorija Motiejūnaitė auga socialiai remtinoje šeimoje, kurioje viena mama augina dvi nepilnametes dukras, o trys vaikai jau pilnamečiai. Šeima nuosavo būsto neturi, tad glaudžiasi pas dukros krikšto mamą. Šeimos pajamos, kaip nurodoma paramos fondui pateiktame rašte - 130 litų, mama registruota Šakių darbo biržoje.   

Viktorija mokosi Sintautų pagrindinėje mokykloje. Rudenį mergina lankys 10 klasę. Viktoriją pedagogai apibūdina kaip draugišką, aktyviai dalyvaujančią popamokinėje veikloje merginą. Ji lanko Šakių jaunimo ir sporto centrą, kur užsiima viena iš lengvosios atletikos šakų – ieties metimu. Ją treniruoja treneris Vytautas Strokas. N. Motiejūnaitė pelnė ne vieną apdovanojimą ne tik apskrityje, Lietuvoje, bet ir už jos ribų. 2008 metais ir 2010 metais ji užėmė pirmąsias vietas Suvalkų (Lenkijos) vaivadijos lengvosios atletikos atvirose jaunučių pirmenybėse. Šiais metais mergina pirmąją vietą iškovojo ir Marijampolės apskrities jaunučių pirmenybėse. Lietuvos ieties  metimų taurės varžybose Viktorija yra pelniusi ketvirtąją vietą, neblogi pasiekimai ir kitų varžybų metu. Kaip susitikimo metu su E. Skarupkiene, V. Gapšiu bei Darbo partijos Šakių skyriaus vadovu Antanu Litvinu kalbėjo Viktorija, jeigu ir toliau taip seksis, gali būti, jog savo ateitį ji susies su sportu. Paklausta, ko reikėtų norint siekti olimpinių aukštumų sporte, V. Motiejūnaitė pripažino, kad tokius norus riboja galimybės. „Sintautuose nėra galimybių treniruotis, Šakiuose – jų daugiau, bet norint siekti aukštesnių rezultatų reikėtų vykti į Kauną ar Vilnių, susirasti trenerius, o tokių galimybių nėra“, - kalbėjo mergina. Seimo narys jai patarė elektroniniu paštu parašyti jo kolegai. „Jis turi daug pažįstamų sporte, galbūt reikės tave užtarti, gal supažindinti su reikalingais žmonėmis. Aš jį informuosiu. Svarbiausia, kad pati norėtum tobulėti, siekti“, - teigė V. Gapšys.

Paramos fondas „Viltis – Vikonda“, globojamas Viktoro ir Jolantos Uspaskich, V. Motiejūnaitei skyrė 800 litų vienkartinę paramą kaip paskatinimą už sportinius laimėjimus. Jaunesniajai Viktorijos sesutei svečiai įteikė saldumynų, mokyklinių reikmenų, knygą. Tiek mergina, tiek jos mama nuoširdžiai dėkojo už suteiktą paramą.

Kristinos pomėgis - cirkas

Vėliau svečiai lankėsi Kėpštų kaime Kidulių seniūnijoje gyvenančioje Birutės ir Eduardo Gaižauskų šeimoje, kurioje auga net penkios dukros. Mama yra namų šeimininkė, o tėvas bedarbis, turintis tik 50 procentų darbingumo dėl patirtų sužalojimų Sovietų Sąjungos kariuomenėje. Šeima apibūdinama kaip labai darbšti ir tvarkinga. Šioje šeimoje 800 litų parama buvo skirta dešimtmetei Kristinai, kurios pagrindinis pomėgis ir užsiėmimas – cirkas.

Mergaitė mokosi Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos ketvirtoje klasėje. Tris metus Kristina lanko Šakių vaikų cirko studiją „Šypsena“. Ji atlieka įvairius gimnastikos numerius. Kristinai yra tekę pasirodyti daugelyje Lietuvos miestų, planuojama išvyka į Latviją. Neseniai ji su kita studijos artiste dalyvavo LNK laidos „2 minutės šlovės“ finale. Kaip kalbėjo Kristinos mama Birutė, dukros lankstumą pastebėjo kaimynai, kai dar visai maža mergytė kūlversčiais vartydavosi laukuose. Vėliau į tai atkreipė dėmesį mokytojai, o nuvedus į Vaikų cirko studiją Kristiną iškart priėmė.

Projekto „Žemės šviesa“ vadovė E. Skarupkienė Kristiną bei visą „Šypsenos“ kolektyvą pakvietė į „Vikondos“ šventę, kurios metu už pasirodymus bus sumokėta. „Dabar pinigėlius gauni kaip paskatinimą, o paskui, jei norėsi gauti, turėsi pati užsidirbti atlikdama cirko numerius“, - kalbėjo E. Skarupkienė.

Po vizitų šeimose Seimo narys V. Gapšys ir A. Litvinas susitiko su Voverių bendruomenės bei partijos skyriaus nariais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.