Vaiko teisių apsaugos skyriui – nominacija

nominacijaSavaitgalį Trakuose vykusiame šalies Vaiko teisių apsaugos tarnybų atstovų seminare – sąskrydyje „Bendradarbiavimo reikšmė užtikrinant vaiko teises“ tarp septynių nominantų apdovanotas ir Šakių rajono Vaiko teisių apsaugos skyrius, vadovaujamas Bronės Valaitienės.

Nuotr. Šakių rajono Vaiko teisių apsaugos skyrius apdovanotas už neįkainojamą profesionalumą organizuojant vaikų globą.

Vaiko teisių apsaugos skyrius nominuotas už neįkainojamą profesionalumą organizuojant vaikų globą. Kasmetiniame darbuotojų seminare – sąskrydyje nominacijos šiais metais teiktos pirmąjį kartą. Jame dalyvavo mūsų skyriaus specialistės Aldona Varvarinienė ir Rūta Lebedžinskienė.

Pasak vedėjos B. Valaitienės, specialistės įvertintos už paieškas be globos likusiems vaikams tikrų, o ne centralizuotų globos namų, už tai, kad beveik pusantro šimto rajono beglobių vaikų surado sau antruosius namus globėjų šeimose ar specialiai įkurtose šeimynose. „Galbūt tai nėra labai didelis apdovanojimas, bet mums jis labai svarbus“, - teigė B. Valaitienė.
 
Statistika teigia, kad šalyje apie 50 proc. beglobių vaikų priversti glaustis vaikų globos namuose, likę – globėjų šeimose ar šeimynose. Šakių rajone vaikų globos namuose gyvena tik 17- 20 proc. beglobių vaikų.

Skaičiuojama, kad šiuo metu rajone yra daugiau kaip 170 tikrosios šeimos neturinčių vaikų, iš kurių apie 30 glaudžiasi Šakių vaikų globos namuose, dešimt – kitų savivaldybių globos namuose. Likę vaikai gyvena arba šeimose, arba vienoje iš keturių rajone veikiančių šeimynų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.