Miškininko dienos proga – Padėkų lietus

miskininkaiJau dešimt metų Lietuvoje švenčiama Miškininko diena. Ji praėjusį penktadienį paminėta ir mūsų rajone: ir Šventosiomis Mišiomis, ir daugybe Padėkos raštų, ilgiausiai bei geriausiai dirbantiems miškininkams.

Nuotr. Šakiuose Miškininko diena šiais metais prasidėjo Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje aukotomis Šv. Mišiomis.

Miškininko diena yra gera proga atsigręžti į prasmingus miškininkų ir miško savininkų darbus, pasidžiaugti garbingu miškininko vardu, pabūti kartu su miškams, jų taurumui neabejingais bendraminčiais.
Šakiuose Miškininko diena šiais metais pirmąjį kartą paminėta Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje parapijos klebono Sigito Matusevičiaus aukotomis Šv. Mišiomis. „Tai, kad savo šventę šiais metais sutinkame šiuose namuose įpareigoja susimąstyti apie darbą, jo svarbą visuomenėje“, - kalbėjo Šakių miškų urėdijos miškų urėdo pavaduotojas Romas Kupstaitis.
 
Profesinės šventės proga bažnyčioje susirinkusius miškininkus bei darbuotojus sveikino būrys sveikintojų. LR seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko Jono Šimėno pasirašytus Padėkos raštus įteikė jo padėjėja Violeta Simanavičienė. Už ilgametį, nepriekaištingą ir nuoširdų darbą jie skirti Kidulių girininkijos eiguliui Gintarui Stulgaičiui, Šakių miškų urėdijos sekretorei – personalo inspektorei Donatai Jevaitienei ir Šakių miškų urėdijos statybininkui Vitui Petrui Jakūbauskui. Seimo nario Mindaugo Basčio Padėkos raštus jo padėjėja Kristina Geršvaltaitienė už gerą ir nepriekaištingą darbą Šakių girininkijoje įteikė Danutei Juškaitienei, Šakių miškų urėdijos buhalterei Loretai Adomaitienei ir Šakių miškų urėdijos vairuotojui Sigitui Pažereckui. Daugiausiai Padėkos raštų Miškininko dienos proga išdalijo rajono meras Juozas Bertašius. Jie įteikti Šakių miškų urėdijos Klevinių girininkijos eiguliui Audriui Jucaičiui, Šilagirio girininkijos eiguliui Algirdui Kačiuliui, Sutkų girininkijos miško darbininkui Kęstučiui Sutkui, Šakių miškų urėdijos vyriausiajam inžinieriui Žilvinui Lebedžinskui, Šakių miškų urėdijos ilgametei vyriausiajai buhalterei Stanislavai Matikaitienei. Šakių miškų urėdijos vadovas Sigitas Tamošaitis Padėkas įteikė priešgaisriniam miško sargui Antanui Čelkiui ir Baltkojų girininkijos traktorininkui Mindaugui Bacevičiui. Baltkojų girininkui Vidui Baranauskui buvo įteiktas kvalifikacinis trečios klasės girininko pažymėjimas.

Profesinės šventės proga susirinkusiuosius sveikino Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius, Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Skruibis, S. Tamošaičiui įteikęs simbolinę policininko skulptūrėlę, kad miškininkus lydėtų sėkmė ir jie žinotų, jog iš policijos visuomet gali sulaukti pagalbos.

Po Šv. Mišių Šakiuose R. Kupstatitis, S. Tamošaitis, Lekėčių medelyno viršininkas Audrius Krištopaitis, Šilagirio girininkas Jonas Steponavičius dalyvavo respublikinėje Miškininko dienos šventėje Girionyse Miškų tyrimų institute, vyko ne tik profesinės dienos, bet ir profesoriaus Povilo Matulionio 150-ųjų gimimo metinių bei Miškų tyrimų instituto 60 metų minėjimai. Renginio metu A. Krištopaitis už gerą darbą buvo pagerbtas Generalinės miškų urėdijos Padėkos raštu.

Kokiomis nuotaikomis miškininkai gyvena profesinės šventės metu? Šakių miškų urėdijos vadovas S. Tamošaitis sako, kad šventės metu nuotaikos šventinės, bet neramumų taip pat yra. Vadovas pasakojo, kad nerimą kelia siūloma naujovė – visas valstybines įstaigas sujungti į „Visuomį“, kuriam vadovautų 5-7 vadybininkai. „Pateikiami įvairūs nepagrįsti svarstymai, be jokių skaičiavimų, informacija tendencinga ir galbūt kažką norima keisti tik todėl, kad kažkam to reikia. Konkrečiai pasakyti taip pat nieko negaliu, nes mes patys nieko nežinome, tai iš kur gali būti džiugesys“, - mintimis dalijosi S. Tamošaitis.

Šiuo metu iš viso urėdijoje dirba 138 žmonės, iš kurių 101 yra nuolatinis darbuotojas. Pasak urėdijos vadovo, šiais metais pagal įvairias programas buvo įdarbinta dar apie 100 žmonių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.